Манолев и ПСВ отпаднаха от Твенте без Михайлов в Купата на Холандия

01:14
Манолев и ПСВ отпаднаха от Твенте без Михайлов в Купата на Холандия
Твенте победи на своя „Гролш Весте” тима на ПСВ Айндховен с 8:7 след изпълнение на дузпи (1:1 в редовното време и продълженията) в 1/4-финален сблъсък от турнира за Купата на Холандия.

Българският национален страж Николай Михайлов не бе на вратата на „кончетата”, след като остана резерва за сметка на ветерана Сандер Бошкер. В същото време друг български национал Станислав Манолев пък започна като титуляр за ПСВ и игра през всичките 120 минути.

През първото полувреме гостите от Айндховен имаха надмощие, но Ола Тойвонен и Маза Родригес направиха сериозни пропуски пред вратата на Твенте. След почивката домакините от Еншеде взеха инициативата и в 69-ата минута получиха право да изпълнят дузпа за игра с ръка в наказателното поле на ПСВ на Орландо Енгелаар. От бялата точка Тео Янсен реализира хладнокръвно за 1:0.

„Филипсите” стигнаха до изравнителен гол в даденото от съдията продължение на редовното време. Станислав Манолев направи самостоятелен пробив, след което стреля, но топката се отби в тялото на Ола Тойвонен и достигна до Дани Коверманс, чийто удар рикошира в бранител на „кончетата” и излъга Бошкер за 1:1.

В двете продължения от по 15 минути тимовете не рискуваха и не успяха да си вкарат нови попадения. Така се стигна до рулетката на дузпите. Българинът Станислав Манолев бе безпогрешен от бялата точка за ПСВ, но не и изпълнителят на последната седма дузпа за „филипсите” Орландо Енгелаар, който пропусна.

Всички изпълнители на 11-метрови удари от домакините пък вкараха и така шампионът на Холандия Твенте се класира за 1/2-финалите в турнира за купата на страната.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация