Байерн с лекота на 1/2-финал в Купата на Германия

23:20
Байерн с лекота на 1/2-финал в Купата на Германия
Втородивизионният Аахен загуби катастрофално у дома от Байерн Мюнхен с 0:4 в 1/4-финален сблъсък от турнира за Купата на Германия и отпадна от надпреварата.

В началните минути Байерн установи натиск, като владееше повече топката, но не създаде голове положение пред вратата на домакините. без голово положение. В 21-ата минута Бенямин Ауер проби отдясно и влезе в наказателното поле, след което стреля опасно по диагонала, но топката мина на сантиметри покрай вратата на „баварците”, пазена от Томас Крафт.

В 26-ата минута превъзходството на Байерн бе материализирано с гол. Луис Густаво проби по лявото крило и центрира в малкото наказателно поле, където оставеният непокрит Марио Гомес засече с глава кълбото в мрежата за 0:1. От тук насетне задачата на домакините стана изключително трудна, тъй като те трябваше да търсят 2 гола, ако искаха да продължат на 1/2-финалите в турнира.

Десет минути преди края на първата част Бенямин Ауер от Аахен отново навлезе в наказателното поле на гостите и падна след контакт с Луис Густаво, но главният съдия не отсъди дузпа и ощети домакините. В ответната атака Гомес пропусна да удвои преднината на Байерн, след като ударът му отблизо бе отразен от вратаря на Аахен. До края на полувремето не се случи нищо интересно и „баварците” се оттеглиха на почивка с гол аванс.

Втората част отново започна с натиск на гостите и в 53-ата минута те можеха да водят с по-комфортна преднина. След чудесно двойно подаване между Томас Мюлер и Марио Гомес последният стреля от упор, но ударът му отново бе избит от стража на Аахен Давид Хохс. Четири минути по-късно домакините пък бяха близо до гола, но ударът на капитана им Бенямин Ауер отново не успя да намери целта. Последваха още няколко силни минути на Аахен, но бранителите на Байерн предотвратиха всяка една опасност.

Лека полека Аахен взе инициативата и владееше повече топката, докато „баварците” дебнеха за грешки и на контраатака. При една такава в 66-ата минута Томас Мюлер навлезе в наказателното поле на домакините, но вместо да стреля, реши да върне към Марио Гомес, който отправи удар от границата на наказателното поле, но топката срещна тяло на бранител. След още 60 секунди Алтинтоп стреля опасно отдалеч, но изтрелът му бе уловен от стража на домакините Хохс.

В 76-ата минута всичко в мача свърши, след като Ариен Робен изведе с чудесен пас Томас Мюлер, който финтира бранител на Аахен отблизо и излъга Хохс за 0:2. Четири минути по-късно Томас Мюлер отново бе в прегръдките на своите съотборници, вкарвайки за 0:3 след самостоятелна акция. Две минути преди края на редовното време „баварцците” забиха и последния пирон в ковчега на Аахен, след като Ариен Робен от 2 метра на празна врата оформи крайното 0:4.

Жребият за 1/2-финалите в турнира за Купата на Германия ще бъде теглен в неделя вечер.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Unbeatable_fen
26.01.2011 23:49

Чудесна игра много съм доволен от показаното от момчетата Мюлер с 2 гола Робен току що се появи и той бележи браво само така да продължаваме и нищу чудно да застигнем Дортмунд а като се има предвид че имаме мач с тях на Алианс ми става яко Bayern Uber Alles *beer*

don_a4o
26.01.2011 23:23

БМ ще вземе купата на Германия връщат си формата