Камата открива школа и в Индия

10:55
Камата открива школа и в Индия
Христо Стоичков ще помага за развитието на футбола в Индия. Местната футболна федерация обяви, че е привлякла за партньор академията на Камата в Барселона, съобщава "24 часа".

Сред другите, които са подписали договори, са Милан, Глазгоу Рейнджърс и Аспайр, където се наливат милиони от правителството на Катар. Очаква се в скоро време Стоичков да направи лично посещение в националната школа за млади таланти, а негови отбори да ходят на турнири там. В момента Камата има две школи около Барселона и една в България, която е в Чавдар (Етрополе).

Стоичков бил един от най-популярните футболисти в Индия от времето, когато играеше за Барселона. Втората по население държава в света иска доста бързо да развие футбола си и заради това прави специални школи, които ще бъдат във всеки отделен щат. Индийците като бивша английска колония са доста запалени по футбола, но никога не са имали силен национален отбор. Тимът им използва постоянно британски специалисти.

В момента Стоичков е без работа, като очаква в скоро време да получи назначение в Барселона. Той вероятно ще отговаря за всички школи на каталунския град, които се намират зад граница. Такива има главно в Южна Америка, като в една от тях започна и кариерата на Лионел Меси.

И в САЩ не са забравили Стоичков. По повод на спирането на тока на стадион "Робърт Кенеди" във Вашингтон се припомня една история, според която точно той открил плъх в съблекалнята на Ди Си Юнайтед, когато играеше там. Според специалисти точно гризачите са причината за постоянните проблеми с кабелите на половинвековното съоръжение. То обаче остава едно от най-добрите на света.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация