Лотар Матеус нахока коментатор

09:18
Лотар Матеус нахока коментатор
"Лотар Матеус не дойде, защото иска да присъства на раждането на следващата си съпруга..."

Тази шега на популярния и скандален германски коментатор Валдемар Хартман му донесе гневна телефонна тирада от потърпевшия. 61-годишният тв водещ си позволи ироничния коментар по време на неофициалното световно първенство на сняг в Швейцария, което Матеус отказа в последния момент с алибито, че е болен от грип, съобщава "Труд".

Журналистът два пъти за един ден пуснал солената шега. Най-напред по време на коментара си на живо за публиката, дошла да гледа мачовете при минус 14 градуса върху замръзналото езеро Оберзее, и по-късно на галавечерята. Всички се смели, с изключение на Йорг Форлендер, мениджър на Матеус. "Това ще стигне до Лотар", заканил се той. Към полунощ телефонът на агента звъннал и той го подал на Хартман. Обадил се бесният Матеус и нахокал журналиста. "Нито зрителите, нито организаторите вярват, че си болен от грип", сопнал му се коментаторът. Наложило се шефът на турнира да гаси скандала с извинително писмо до Матеус, гарнирано със сувенирна фланелка.

Не за първи път Хартман захапва селекционера на България, който му е любим персонаж за иронизиране. Когато Матеус играеше в американската лига, тв водещият го осмиваше за английския му език. Но и журналистът, пробвал се като комик и кабаретен артист, не е цвете за мирисане. Изкарвал е от нерви в ефир Руди Фьолер, който открито го обвини, че е прекалил с бирата. Това обаче спечели за Хартман рекламен договор с голяма пивоварна.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация