Започна дарителска акция за спасяването на лиценза на Пирин

14:22
Започна дарителска акция за спасяването на лиценза на Пирин
Дарителска акция за спасяването на Пирин започна по инициатива на фенове и футболисти-ветерани в Благоевград.

Около 20 фенове се събраха символично пред Кръвния център в Благоевград, за да покажат, че на отбора е нужна спешна дарителска акция за погасяване задълженията на клуба, без която Пирин ще остане без лиценз за "А" футболна група. "Кръводарителската" инициатива е на бившия вратар на "орлетата" Мирослав Митев. Подкрепи го и съотборникът му и бивш национал Петър Михтарски.

"Ако до 28 февруари не се изплатят задълженията към НАП и други държавни институции, Пирин ще остане без лиценз. Събрали сме се тук, за да не допуснем това", каза Мирослав Митев. Според него е нужно 10 хиляди благоевградчани да дадат по някой лев, за да се изплатят дълговете на клуба. Идеята на фенове и ветерани е това да стане чрез откриване на банкова сметка. Феновете призоваха бизнесмените от града също да помогнат, обмисля се идеята и за SMS-кампания за спасяване на любимия отбор.

"Това, че Пирин има бъдеще се видя в съботния мач с Локомотив Пловдив, бихме ги с 14-годишни деца. Този отбор трябва да го има, защото БФС лесно ще ни видят сметката. Те срещу такива като нас са силни", каза председателят на фен клуб "Пирин-Реален" Давид Сукалински. Митев и Сукалински дариха кръв, въпреки че по този начин няма как да се осигурят средства, тъй като кръводаряването не се заплаща.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация