Пирин сезира съда за двама нови в ЦСКА

10:36
Пирин сезира съда за двама нови в ЦСКА
“Пирин” се обърна към Спортния арбитражен съд на България за преминаването на Благой Макенджиев и Станислав Костов в ЦСКА без трансферни суми. “Ако не вземат решение, нещата ще стигнат до УЕФА - обяви собственикът на благоевградския клуб Емил Наков. - Тези две момчета много бързо си помислиха, че са футболисти на ЦСКА. Бяха подведени от мениджърите си, които ги качиха на кола и ги закараха в София. Ще си търсим правата. С някои като Янко Сандански и Борис Кондев се разделихме по взаимно съгласие, защото клубът им дължеше пари. С Макенджиев и Костов е друго.”

Двамата имаха да получават по няколко дребни за футбола заплати. И с аргумента “дължими суми” за скъсване на договор тръгнаха към ЦСКА без трансферни суми. Успоредно “Пирин” отказа 170 000 лева от “Левски” за Костов. Петър Байкушев, по-дребен акционер при “орлетата”, дори обвини Наков в искане на 100 000 лв. “под масата” от “Герена”. Сега явно се цели дуетът да бъде отсъден на “Пирин”, който да преговаря вече за трансферни суми с “червените”.

“Пирин” мина с 3:1 през “Локомотив” (Пд) в благотворителна контрола в Благоевград, а 14-годишен отбеляза за домакините. Мики Орачев заби в 88-ата минута. Мачът мина с цел набиране на пари за лечението на 14-годишния Стойчо Ангелов, син на общинския съветник Данко Ангелов. И двамата имат рак на белите дробове. Всички контроли на “Пирин” ще бъдат в помощ на болните. Ще има и каси за дарения.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация