Болоня изненада неприятно Лацио

17:54
Болоня изненада неприятно Лацио
Болоня победи Лацио в мач от 21-я кръг на италианската Серия "А". Двубоят на "Ренато Дал Ара" приключи при резултат 3:1 за домакините.

Още в 5-а минута на срещата гостите поведоха в резултата, след като Ернанес изведе Сержо Флокари на стрелкова позиция и нападателят не сгреши за 1:0 за Лацио. След това отлична възможност се откри пред звездата на Болоня Марко Ди Вайо, но в 14-а минута той направи пропуск и преднината на "орлите" се запази. Гостите можеха и да удвоят резултата в своя полза в 25-а минута, когато Броки центрира, Флокари стреля с глава, но вратарят на домакините Емилиано Вивиано прояви блестящ рефлекс и изби топката в корнер. В 36-а минута обаче отлична атака на Болоня завърши с изстрел с левия крак на уругваеца Гастон Рамирес, който доведе до изравняване - 1:1. Само три минути по-късно Болоня стигна и до нов гол чрез Марко Ди Вайо, който финтира Ледесма в наказателното поле и от близко разстояние даде аванс на своя тим.

В началото на второто полувреме Болоня отново бе по-добрият отбор на терена, като нападателите на тима създадоха няколко интересни атаки пред вратата на гостите. Халфът на Лацио Стефано Маури стреля ефектно със задна ножица в 57-а минута, но топката премина над целта. След това играта се пренесе в средата на терена, като и двата отбора създадоха по няколко добри положения, но нямаше опасни положения. Пет минути преди края на мача за спречкване бяха показани два червени картона - на Андре Диас и на играч от резервната скамейка на Болоня. В 90-а минута бърза атака на Болоня позволи на Марко Ди Вайо да излезе сам срещу стража на Лацио Муслера и резултатът бе фиксиран на 3:1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

teenage_head
23.01.2011 18:32

точеен! Дано и Милан паднат, въпреки че дълбоко се съмнявам.

don_a4o
23.01.2011 18:00

Интер и Лацио се издъниха, Наполи и Рома победиха,Самп и Юве не се победиха,време е и Милан да победи