Дортмунд загуби две точки срещу Щутгарт по пътя към титлата

18:19
Дортмунд загуби две точки срещу Щутгарт по пътя към титлата
В среща от 19-ия кръг на германската Бундеслига топфаворитът за спечелване на титлата Борусия Дортмунд не успя да победи закъсалия го този сезон Щутгарт и след 1:1 загуби ценни две точки в борбата за титлата.  

В началните десетина минути играта на "Сигнал Идуна Парк" в Дортмунд бе равностойна, без да се стига до сериозни опасности пред една от двете врати. Първият шанс за гол се откри пред гостите от Щутграт в 15-ата минута, когато след центриране от корнер Кристиан Гентнер засече необезпокояван топката с глава и от непосредствена близост стреля, но стражът на Борусия Вайденфелер успя да избие от голлинията в нов ъглов удар. Отговорът на "жълто-черните" бе хубав диагонален удар отблизо на Нури Сахин в 22-ата минута, но топката излезе в аут. Постепенно домакините взеха инициативата, но трудно създаваха голови положения. Все пак Борусия материализира превъзходството си в 42-ата минута, когато при една атака с едно докосване Гроскройц изведе на чудесна позиция Марио Гьотце, който отблизо разстреля Свен Улрейх за 1:0. До края на първата част Левандовски имаше възможност да удвои преднината на Борусия, но ударът му бе спасен от Улрейх.

След почивката картината на терена не се промени особено, като Борусия продължи да владее повече топката, докато Щутгарт предимно се отбраняваше и търсеше своите възможности на контраатаки. В 57-ата минута след поредната атака с едно докосване на домакините Левандовски направи невероятен пропуск, след като от 13 метра не успя да уцели почти опразнената врата. Четири минути по-късно "швабите" можеха да изравнят, след като Молинаро проби отляво и изведе с успореден пас на чудесна позиция Свен Шиплок, който обаче се засуети и от 5 метра прати топката над вратата. В 68-ата минута Гроскройц подаде към Лукас Бариос, който от точката на дузпата имаше възможност да вкара втори гол за Борусия, но стреля неточно. Четвърт час преди края Бариос отново получи една топка на изгодна позиция след грешка в отбраната на "швабите", но ударът му от около 18 метра бе спасен от Улрейх, който се намеси страхотно и в 82-ата минута при удар на Гьотце. Пет минути преди края изненадващо "швабите" изравниха с гол на Павел Погребняк, който с мощен изстрел от границата на наказателното поле прати топката в горния ляв ъгъл на вратата и не остави никакви шансове на стража Роман Вайденфелер. Борусия реагира незабавно и веднага тръгна в атака да търси втори и победен гол. В 88-ата минута при едно центриране отляво бранителят на Щутгарт Нийдермайер се опита да избие топката, но за малко не си вкара автогол. Топката летеше точно под гредата, но невероятния в тази среща Улрейх успя да избие в корнер. Въпреки финалния щурм "жълто-черните" не успяха да стигнат до трите точки и изгубиха 2 в битката за титлата. 

В останалите сблъсъци от този 19-и кръг Фрайбург и Нюрнберг не успяха да се победят и завършиха 1:1, Хановер 96 загуби на свой терен от Шалке 04 с 0:1, Байерн Мюнхен разби с 5:1 у дома Кайзерслаутерн, а Майнц 05 падна от Волфсбург с 0:1. В групата на Кайзерслаутерн за мача в Мюнхен не попадна българският нападател Илиян Мицански. Вчера Хамбургер извоюва трудна домакинска победа с 1:0 над Айнтрахт Франкфурт и се изкачи до 6-ата позиция във временното класиране с актив от 30 точки. Айнтрахт пък се смъкна на осмо място с 26 точки.

Ето стартовите състави на двата тима:

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари