НАП пусна Ботев Пловдив на търг

11:33
НАП пусна Ботев Пловдив на търг
Търговската марка ПФК " Ботев Пловдив" беше обявена за продажба на търг, заради големите задължения на тима.

Първоначалната цена на за марката на Ботев е 171 990 лева, като тя е определена съгласно експертна оценка. Търгът ще се проведе на 3 февруари в залата за търгове в малката сграда на ТД на НАП Пловдив на ул."Скопие" 106.

Освен марката, заради задълженията на клуба, на търг ще бъдат предложени и вещи, собственост на трето лице, което ги е предоставило за обезпечение. Подобен вид интелектуална собственост, запорирана заради публични задължения на притежателя й в големи размери, се пуска за пръв път на търг от Националната агенция за приходите.

Марката е притежание на Професионален футболен клуб "Ботев 1912 – Пловдив" АД. Има платен патент в съответното ведомство до края на месец юли 2017 година. Предвид естеството й на комбинирана марка с нея са защитени словните и графични изображения, свързвани с клуба, като този, който я закупи, ще може да я използва в образователни, развлекателни, спортни, културни, рекламни и застрахователни дейности.

Ще има право да обозначава с нея спортни артикули, рекламни материали като шапки, играчки, печатни и пластмасови материали, и дори домакински прибори. Запазеният еталон на "Ботев" бе запориран от публичен изпълнител при ТД на НАП - Пловдив заради задължения към бюджета, по-голямата част от които са данъчни. Освен, че има заведено изпълнително дело срещу едноименното акционерно дружество, от юли миналата година спрямо него е открито производство по несъстоятелност, инициирано от публичните изпълнители на НАП - Пловдив.

Макар към момента Ботев Пловдив да излиза на терен с друга отличителна емблема, която обхваща много от характеристиките, защитени от продаваната търговска марка, дългогодишните му фенове знаят най-добре жълто-черната емблема с червен надпис на клуба и годината на основаването му 1912-та.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kokicat
19.01.2011 19:10

Как може да имаш такова оношение към такъв клуб и към себе си не мога да разбера, а и го продаваш! *sick* *stop* *sad* *evil*

donatelo
19.01.2011 13:39

Следващия,който ще ги последва е цецка. *thumb_up*

iliikata_14
19.01.2011 12:51

Благодаря за отговора.
Не смятам да се възползвам,а и примера ми не беше точен,майка ме помоли да питам.