Бирмингам и Вила не излъчиха победител в дербито

15:51
Бирмингам и Вила не излъчиха победител в дербито
Отборите на Бирмингам и Астън Вила не се победиха в градското дерби от 23-я кръг на английската Висша лига. Двубоят на стадион "Сейнт Андрюс" приключи при резултат 1:1.

Българският полузащитник на гостите Стилиян Петров излезе като титуляр в тази среща и игра до самия й край.

Срещата започна с натиск на гостуващия тим, като още в 4-а минута много опасен изстрел на Даунинг от средна дистанция мина покрай вратата на Бен Фостър. Пет минути след това Астън Вила стигна и до удар в напречната греда, когато последователно с глава играха двамата нападатели на тима Агбонлахор и Карю. Първото чисто положение за Бирмингам пропусна Мат Дарбишър, който не успя да засече добро центриране в наказателното поле в 22-а минута. До края на първото полувреме и двата отбора създадоха по няколко добри положения за гол, но така и резултатът не бе открит.

Четири минути след началото на втората част на мача хубава комбинация в атака на играчите на Бирмингам доведе до попадение на защитника Роджър Джонсън за 1:0. В следващите минути мачът стана доста по-интересен и атаките се редуваха непрестанно пред двете врати. След това Вила успя да изравни резултата в срещата в 73-а минута, когато Джеймс Колинс се озова на стрелкова позиция, отправи удар, а топката рикошира в Лиъм Риджуел и се озова във вратата на домакините за 1:1. След това последователно Ричърд Дън и Колинс можеха да отбележат ново попадение за Вила, но късметът им изневери. В 85-а минута минута пък влезлият като резерва за Вила нападател Нейтън Делфунесо натресе напречната греда на Фостър след удар от дистанция с десния крак. В добавеното време на мача нападателят на домакините Никола Жигич пропусна чудесна възможност да вкара победно попадение за Бърмингам.
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация