Матеус си избира асистент с кастинг

10:27
Матеус си избира асистент с кастинг
Кандидатите за помощник-треньор на националния отбор ще трябва да застанат очи в очи с бъдещия си шеф Лотар Матеус, преди някой от тях да получи назначение.

Селекционерът има намерение да избере своя асистент след срещи и разговори с тези, които желаят да заемат позицията на Цанко Цветанов, вече помощник на Станимир Стоилов в кипърския “Анортозис”.

Матеус е информирал БФС, че ще се върне в България преди края на януари и ще решава кой да влезе в щаба му. Възможно е селекционерът да пристигне още тази седмица.

Петима треньори се смятат за потенциални помощници на Матеус. Всичките са “германски възпитаници” със стаж в I или II Бундеслига като футболисти и за тях няма да има езикова бариера - Мариян Христов, Даниел Боримиров, Илия Груев, Адалберт Зафиров и Наско Желев.

Матеус ще обсъди с президента на футболния съюз Борислав Михайлов вариантите за помощник и ще му представи своя фаворит. Смята се, че от петимата по-добри шансове имат Мариян Христов, Даниел Боримиров и Илия Груев не само заради школовката в Германия, но и заради факта, че познават много добре днешните национали, с много от които са играли.

Освен да си избере помощник, Матеус ще трябва да определи и състава за приятелския мач срещу Естония на 9 февруари в Анталия. На същата дата съперникът ни в следващата европейска квалификация Швейцария играе контрола като гост на Малта. Лотар трябва да каже дали ще бъде пращан разузнавач и кой ще бъде той.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

glimbo
25.01.2011 11:11

Е какво учудващо има, че човека иска да види лично, хората, с които ще работи?!?! Вас да не са Ви избирали по e-mail? Малоумни статии ... Голяма Новина, това да те видят очи в очи преди да те наемат на работа ... наистина голяма новина ... *lol*