Левски без българин в атака за първи път в историята си

09:38
Левски без българин в атака за първи път в историята си
Левски е на път до стигне до положение, в каквото никога досега в историята си не е попадал, констатира „Меридиан Мач”. С привличането на Базил де Карвальо от Локомотив Пловдив е твърде възможно в предни позиции „сините" да разчитат изцяло на чужденци.

И през есента надеждите за попадения се свързваха предимно с Гарра Дембеле. Присъствието на Даниел Младенов на десния фланг обаче внасяше определен баланс между българи и чужденци в атаката.

Младенов игра в абсолютно всички двубои на Левски през есенния полусезон и това гарантираше присъствието на българската връзка.

На пресконференцията в деня на първата тренировка за годината обаче мениджърът Георги Иванов заяви, че Левски търси дясно крило. Почти сигурно е, че този човек няма да бъде българин.

Освен това той едва ли ще бъде взет, за да търка пейката. Това пък означава, че шансовете всеки офанзивен пост през пролетта на „Герена" да се заеме от чужденец са огромни. И това ще стане независимо от схемата. Ако се играе с двама чисти нападатели, няма съмнение, че те са Гарра Дембеле и Базил де Карвальо.

Ако сегашното 4-3-3 се запази, Жоазиньо ще си е на традиционната позиция отляво, Дембеле - на върха на атаката, а Карвальо би могъл да действа отдясно. Другият вариант е там да бъде евентуалното ново попълнение.

Както и да са наредени хората в предни позиции обаче, едно е сигурно - че те няма да са българи. Левски никога досега не бе играл само с чужденци в атаката. За първи път това реално можеше да стане преди 3 години.

Тогава на „Герена" дойде Зе Соарес, а малко след него се появиха и сънародниците му Жеан Карлос и Жоазиньо. Тримата обаче рядко оформяха тройката нападатели в схемата на Станимир Стоилов.

Във всеки мач през пролетта на 2008 в състава място намираше Николай Димитров. Той беше предпочитаният човек за лявата зона на нападението. Така там българин винаги имаше. Сега обаче такъв няма да има.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Notlike
14.01.2011 22:27

И какво печели БГ футбола от тая работа? Ако искат, и в Манчестър Юнайтед да ги продават тея негри, ама от това печели Левски, не България. Ако поне малко тоя паткан Батков е патриот, трябва да се замисли за какво му е тая академия? За да заблуждава децата, че един ден ще играят в Левски и после в европейски колос, а какво става? Левски може би е отборът с най-кадърните юноши (цесекар съм), които по една или друга причина отиват във второразрядни тимове, където губят мотивацията си и разбират, че от тях нищо няма да стане, поредните заблудени на този свят, макар и да има талант в тях. А после ние казваме, че няма таланти, което не е така. Дори и да е най-хубавият диамант, когато не е шлифован, той няма голяма стойност...

FLY_I
14.01.2011 21:46

То в национала на Франция по едно време нямаше французи кво остава за клубните.
А пък младите играчи в България верно изгледжа ,че повечето са лекета.Гледам някакви Спас Делев ,Тонев ,Орлинов някави безформени .Абе професионален спортист си бе влез във фитнеса ,направи малко тяло ,оставай след тренировка да биеш пряк сбободни ,не спри а въобще не почвай да ходиш по нощни клубове,да заприличаш поне на футболист.Иначе съм забелязал и няколко младежа сериозни де .

toni_kb
14.01.2011 20:18

От всички негри в Левски само Дембеле е по-добър, другите с нищо не превъзхождат българските футболисти. От школата на Левски излизат доста кадърни футболисти, които според мен могат да бъдат много по-полезни от негрите.

sliva90
14.01.2011 16:31

То пък идват едни млади хвани един удари друг .Само за жени пиене и коли мислят на 19 години задоволени и с претенции *lol*

ANTWERPMIRACLES
14.01.2011 14:53

От коментара на долния , освен че научаваме странна нова дума - "междустранни" , едва ли можем да извлечем някаква полза . ... Иначе , проблемът не е само в Подуене . Той е общовалиден за цялостното състояние на футбола в БГ и в частност за развитието и най-вече за шанса за изява , който получават младите български момчета от детско-юношеските школи. Водещите клубове залагат на чужденци (основно негри и латиноси) , които по една или друга причина не са успели да се докажат в родните си държави. Доста лековато и прибързано им приписват слава на "звезди" и след сезон (а понякога и полусезон) игра ги пласират в отбори от чужбина , като правило , намиращи се в долната половина на таблицата . Пример - Елиът Гранден от ЦСКА , а най-вероятно и Дембеле . След всичко това , следва замяната им с други футболисти с подобен произход и цвят на кожата . Така се постига магически затворен кръг, в който българските играчи не биват допускани. Такава политика прави практически невъзможен достъпа до големия футбол на подрастващите млади футболисти , които дори не получават шанс за изява , камо ли някой да прояви търпение за тяхното постепено израстване.

donatelo
14.01.2011 14:49

Ами че в цецка отдавна играят само турци и цигани. *lol*

Madridista_rms
14.01.2011 13:05

И кво? Това не е лошо за отбора,преди няколко години арсенал беше без англичанин,няма нищо лошо отбора да е изграден от чужденци.Вижте големите отбори - милан/реал/ман ю/сити/челси/(пропускам барса,те са нещо като машина за нови добри испанци) нима не е време и ние да имаме междустранни състави,от които голяма част от имената да не са завършващи на В