Феновете на Юнайтед: БРАВО БЕРБА!

20:44
Феновете на Юнайтед: БРАВО БЕРБА!
Привържениците на английския шампион Манчестър Юнайтед оценяват много високо представянето на българския нападател Димитър Бербатов през празничния период. Според тях капитанът на България очевидно е сред най-способните футболисти в Европа.

В своите форуми феновете на "червените дяволи" определят баланса, техниката, контрола над топката и визията за играта на Бербо като изключителни. Според тях критиките към най-скъпата покупка на сър Алекс Фъргюсън в медиите са нелепи и не се споделят от истинските ценители на футбола. Те не желаят да отговарят на нападките към Бербатов, защото виждат в него един превъзходен футболист, достоен за техния клуб, който доказва класата си на терена, а не извън него.

Статистиката от началото на сезона показва отличните качества на Бербатов, неговите голове, асистенции, време на игра, което започва да превръща българинът в любимец на "Олд Трафорд". Феновете отбелязват, че нападателят би могъл да отбележи още няколко попадения, но не го е направил, защото за разлика от много други нападатели той не е егоист. Факт за положителното влияние на Бербо е също, че той има само един жълт картон с фланелката на европейските шампиони, а срещу него са регистрирани повече от 30 нарушения.

Привържениците на Манчестър Юнайтед казват едно голямо "БРАВО БЕРБА!". Похвали те изразяват и към сър Алекс и целият отбор за постиженията и начинът по-който се справят с натиска и огромното внимание, което имат като шампион на Англия и носител на трофея в Шампионската лига за 2008 година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kalevra
09.01.2009 16:01

Ще кажа само две думи "БРАВО БЕРБА !!"
ПП:А на тея които постоянно плюят по най-добрия ни играч в момента - момчета стига сте завиждали и дайте да се порадваме на малкото играчи които имаме..

LEO_74
07.01.2009 13:56

ivonatora , като знаете че много хора ще ви "оплюят", защо не направите необходимото за да го предотвратите , а вместо това си търсите "виновни" за да заспите невинни в "калта"(да ме прощавате!)?И още , мислите ли че свободата на словото (като понятие) е средство за шарлатанство? Впечатлението за непостоянството може да е финт?И най важното , мислите ли , че когато глупавия показва глупостта си , става умен?Не , не става по-умен . Друг е начина.

Roy
07.01.2009 12:34

Вместо да се зарадваме като българи , че нашето момче е оценено високо, не къде да е , а в родината на футбола, ние типично по български (или поне някои от нас) бързаме да го оплюем , как не вкарвал, не тичал , може и за световната икономическа криза вината да е негова

ivonatora
07.01.2009 12:08

Знам, че много хора ще ме оплюят, но мисля, че Бербо е непостоянен играч!

DKS
07.01.2009 08:15

Привържениците на Манчестър Юнайтед казват едно голямо "БРАВО БЕРБА!"

motors
07.01.2009 01:42

Бербатов е изключителен футболист и го доказва .В момента изживява една сбъдната мечта.Дори и за по малко пари би играл за М.Юнайтед.Качествата определят цената,цената е ясна - качвствата си ги има.

LEO_74
07.01.2009 00:21

Бербатов е име което ще бъде запомнено от футболната история и не виждам нито една реална причина да се използува като "парцал" за триене на комплекси от низки комплексари!!!Разбира се , като всеки човек и той си има своите недостатъци , но не е ... посредствен футболист

NoobSaibot
07.01.2009 00:14

Сега ще кажа една глупост:
защо не престанете да се 'надглупостявате'?

Всеки се чуди как да опровергае постижението на нашето момче.А то наистина си е голямо.Няма играч, който да е харесан от Сър Алекс и да не е се оказал добър.Още повече, че са дадени 30 милиона лири за него.Какви голове ви гонят, каква е тая завист просто немога да проумея.Играта на Бербо е да стои зад нападателите и да ги извежда перфектно и той го прави.Как очаквате да вкарва редовно, като от атакуващите футболисти единствено Рууни комбинира редовно с Бербо?Как очаквате да вкарва редовно, след като има по 2-3 удара в мача, а повечето (Роналдо, Нани, Тевез може би) стрелят от почти всяка позиция?Не става така .... Играта му е изпълнена с финес, елегантност и ефекти, а не с лакомия.Който е гледал всички мачове, в които Бербо участва, от както е в Манчестър ще потвърди, че с него в атака Юнайтед се чувстват много по-сигурни и изпълнени с идеи.Такъв футболист е незаменим и скоро дори и ненаблюдателните запалянковци ще го разберат.

Resorter
07.01.2009 00:08

Бербатов се е доказал много отдавна. Горд съм че е Българин и че толкова много фенове в Англия го обичат! И бъдете сигурни, че непрестанните му ключови изпълнения другият сезон ще бъдат превърнати в типичните му дежурни голове.

horeografyt
06.01.2009 23:47

Мисля,че Бербатов е твърде предпазлив защото иска да покаже,че малко или много той заслужава тази цена,която Манчестър Юн. дадоха за него! И всичко това се вижда с брилянтните отигравания и съвършените голови пасове,които прави! Но съм съгласен с вас - колеги, че той трябва да опитва и да отправя повече удари, и за това биха могли да му помогнат само съотборниците му: Роналдо,Карик,Андерсон,Нани и др,защото в момента той се е нагърбил с тяхната задача,а именно да прави играта на отбора! Определено се забелязват плеймейкърските му способности,но той не е купен за това,а за да отбелязва голове! Не мисля, че ние сме хората,които трябва да го съдим за играта му! А относно сравненията,които се правят м/у него и Хр.Стоичков - не мисля,че има място за такива! Времената са различни! По времето на Сроичков не е имало такава конкуренция,колкото по времето на Бербатов,т.е. сега! Нямало е толкова много велики имена,както е сега! Стоичков е спечелил "Златната топка" с отбора на Барса, а не мисля, че Бербатов може да го спечели с Леверкузен или пък с Тотнъм,защото с тези игра,които Бербо показа миналият шампионат,ако още тогава беше в Ман.Юн. той щеше безприкословно да спечели и това отличие!!!

air_J
06.01.2009 23:47

Ами, аз продължавам да твърдя, че е прехвален най-вече, защото е българин. Иначе мачове на Манечстър съм гледал и точно затова съм си съставил мнението, че е прехвален от тези от Диемата, само защото е българин. Пак казвам - не ангажирам никого с мнението си, но ако Бербатов не отбележи общо поне 20 гола до края на сезона, ако ще и 100 асистенции да направи ще си е слаба работа. А ако ще е плеймейкър, а не нападател да слага 8 номер и готово, тогава може да го оценяваме по пасовете. И още нещо - не е зле в големите мачове да демонстрира класа, защото срещу Саутхемптън, Мидълзбро и Сток Сити дали ще си Бербатов, или Дефоу, например няма голяма разлика.

rusi_rusev
06.01.2009 23:25

Берабатов е голям футболист,обаче има какво да се желае. Наистина прави велики подавания и асистенции, но му трябва малко повече егоизъм пред гола.Той затова има по малко попадения.Просто винаги гледа да я подаде.Погледнете последния мач и сравнете неговата игра и тази на Нани примерно.Оня е завършен егоист. Във всяка ситуация - бой към вратата.Ами то не се прави така. Бербо струва 30 млн. имемно защото подава.Мисля че постепенно ще се настрои обаче към играта и следващия сезон ще е още по добър и по резултатен. Сравненията между него и Стоичков са смешним, както преди това се опитваха да го сравняват с Кантона.

SchweppesS
06.01.2009 23:02

air_J явно не си гледал много мачове с него в Юнайтед, ама мога да ти кажа, 4е той много сериозно се превръ6та в плеймейкара на отбора особенно последните мачове.Ако става въпрос за головете те 6те дойдат рано или късно просто както по доло се изразиха други фенове пове4ето в Юнайтед гледат да вкарат гола ,а не да го направят, като тоя Роналдо единствения 6анс за сега му е Руни да го изведе на позиция от другите двама Тевез и Роналдо не о4аквам такова не6то,но сус сигорност рано или късно със тях или без тях ще по4не да вкарва

MeToDueB
06.01.2009 22:55

гледал ли си мачове с Бербатов от както в Юнайтед ? Аз лично съм изгледал всеки един негов мач и с ръка на сърцето мога да кажа, без пристрастия, че е българин, мога да кажа, че той е сред най-добрите в Юнайтед.

Просто погледа му, пасовете му са нещо, което никой друг играч в Юнайтед не притежава, пък и да го притежава някой от тях няма как да разбереме, защото в 99% от случаите се лакомят и се опитват сами да завършват атаките, а Бербатов се опитва да подава и когато има възможност да вкара .. там всеки се реди да отбелязва и да се лакоми, а Бербатов е нещо съвсем различно, не е егоист !!! Има още какво да се желае не от него, защото ако получава тези пасове, той ще ги реализира, това което се желае от отбора е да му центрират повече топки и не той да се нагърбва с изнасянето на топката от центъра към вратата, а някой друг .

air_J
06.01.2009 22:44

Пичове, когато играеш с номер 9 на гърба единственият критерии за играта ти са головете. Ако си номер 8, или 10 може да не е това критерия, но номер 9 има за цел само да вкарва, както сполучливо се даде пример с Анелка. Струва ми се, че понеже е българин тук твърде много го прехваме, но това си е мое мнение, с което не ангажирам никого. Само за сравнение един Роби Кийн с горе-долу сходен голов актив и струващ с една трета по-малко от Бербатов е обявяван за едва ли не провала на сезона, което е меко казано озадачавщо... Както и да е - вторият сезон дано играе по-силно и най-вече по-голово, защото грозноватият Тевез при сегашната форма на Бербатов е срамота да стой на резервната скамейка.

MeToDueB
06.01.2009 21:56

air не головете са определящ фактор за ефективността на един нападател от типа на Бербатов :} от типа на Анелка може би, който знае кога и къде да застане и да вкара лесен гол, но Бербатов не е такъв тип играч. 10 гола няма никой в Манчестър, тъй като конкуренцията е много голяма и един път вкара Тевес, друг път Рууни, Роналдо, Бербатов, някой защитник и т.н .. няма изявен голмайстор в този отбор.

Бербатов си доказа класата и в Юнайтед с головете му в ШЛ, с невероятните асистенции, които започнаха още от първия мач, а като си припомним и невероятната асистенция срещу Уест Хем и може да да сме доволни от представянето на Бербатов, пък и гола в последния мач беше жизнено важен за победата на отбора. Дано да вкарва още много такива голове, които да зависят за победата на отбора. Пожелавам му 1-0 срещу Челси и негов гол в 80-тата минута :}

Radi_Zlatanov
06.01.2009 21:51

Невероятен футболист,на терена и извън него Футболист ,който доказа ,че мойе да играе и като център халф

ruskiq_vt
06.01.2009 21:48

ае той може и да не вземе златна топка ама показва в Ман Юн мн добра игра. air_J малко ли са 10 асистенции той е на второ място в английското по асистенции, това че не вкарва голове е друг въпрос тей като не му подават мн мн а пък и той прави атаките и извежда напред рууни и роналдо които все се усират Ю-( .. пх

Julienski
06.01.2009 21:39

Спрете да сравнявате тези двама велики български футлолиста .... техните стилове на игра са коренно различни един от друг

air_J
06.01.2009 21:27

Това, че Бербатов бил по-добър от Стоичков е меко казано смешно. Да оставим настрана трофеите на Стоичков и да гледаме индивидуалните награди - Стоичков притежава това, което Бербатов надали някога ще има - Златната топка. А колкото до нашият Бербатов - струва ми се прекалено прехвален като сложа на кантара 31 милиона паунда от едната страна и няма и 10 гола и по-малко от 10 асистенции от другата страна, но пък дано вторият сезон демонстрира по-сериозен напредък.

MeToDueB
06.01.2009 21:09

Само че, тъжното е, че не Бербатов не иска да играе в националния, а просто няма тази енергичност, той се нуждае от добри съотборници или на които да подава, за да вкарват или които да му подават, а на Христо Стоичков това не му бе нужно. Когато има фаул, той го вкарваше, когато има дузпа, той я вкарваше. Сам можеше да прави играта на отбора (не че нямаше и класни играчи, като Емо Костадинов, Балъков, Лечков и т.н) но Стоичков се е доказал. Бербатов все пак е на 28 години ... за съжелание, но по-добре късно от колкото никога да играеш в такъв отбор..

MeToDueB
06.01.2009 21:05

е стига с това .. Стоичков не можел да му стъпи на малкия пръст. И двамата са велики. Христо Стоичков е най-великия футболист на България, пък Бербатов е най-добрия български футболист на България в момента. Ще видиме до къде ще стигне, дали ще го мине, дали няма .. аз му пожелавам да го мине, но се съмнявам, защото като Ицо втори няма .. борбеността, характера и лудоста са нещото, което Бербатов му липсва, всичко друго си го има И двамата са големи играчи, но Стоичков притежава повече отличия, а ако тръгнеме да сравняваме качествата, то те са коренно различни футболисти и няма как да го направиме. Стоичков - бърз, със с много силна и точна левачка, борбен Бербатов - техничен, добра игра с глава, страхотни пасове (това го притежава и Ицо) .. големи играчи са и това е

qvkata
06.01.2009 21:02

Невероятен футболист ! Със сигурност Бербатов има много по - големи възможности и талнт от Стоичков. много различни футболисти и гадно да се сравняват но да се каже че Стоичков не може да му стъпи на малкия му пръст е абсурдно даже и на шета. Прекалено добър и коректен играч е Бербатов , но пред желанието и хъса на Стоичков немците и испанците (на Евро 96) просто се насраха!!!!!!

Julienski
06.01.2009 21:00

Бербатов ще продължава да ни радва още дълго време

mr305
06.01.2009 20:57

Най-великият футболист на България за всички времена.Стоичков дори не може да му стъпи на малкия пръст.Мисля , че мнението на английските фенове за играта му е по-миродавно от това на повечето български запалянковци , които непрестанно коментират играта му , като лоша от чиста бУлгарщина.
А що се отнася до националния отбор , нищо чудно , че непоказва същата игра , защото все пак с него има още 10 човека , които (не всички , но повечето) не са за там.

mitkooooo
06.01.2009 20:51

Е това е ! Браво Берба ще кажа и аз,защото той го заслужава - видя се в мача срещу Саутхемптън