Бареков става президент на Ботев?

11:18
Бареков става президент на Ботев?
Николай Бареков ще е новият президент на Ботев Пловдив. Това е най-горещата новина от кухнята на пловдивския клуб. Информацията, че Бареков ще застане начело на любимия си клуб, се носи в града под тепетата от повече от месец. Той ще заеме поста, след като учредяването на АД на клуба стане факт. Както е известно, 90% от дружеството ще притежава банкерът Цветан Василев. Първоначално се считаше, че прокуристът в КТБ Юли Попов ще бъде новият президент. 


Бареков е един от най-известните привърженици на "канарчетата". Той е с огромен принос за освобождаването на Ботев от 10-годишното управление на Димитър Христолов. Бареков беше и сред хората, които ходатайстваха за разрешаването на спора между общината и Министерството на отбраната за стадион "Христо Ботев", който беше разрешен миналата година. След това клубът подписа договор за наем на съоръжението за срок от 10 години.


Заедно с Бареков ще пристигне и нов треньор. Става дума за Велислав Вуцов. Той вече е препоръчал доста футболисти на новите босове, с които е постигнато споразумение.

Мястото на сегашния треньор и председател на УС на Сдружение ФК Ботев Пловдив Марин Бакалов е възможно да изстине. На стадион "Христо Ботев" се говори, че рекордьорът по изиграни мачове в "А" група ще получи друг пост в Ботев или ще остане извън клуба.






Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация