Йордан Тодоров: ЦСКА не е играчка, много хора се убедиха в това

11:14
Йордан Тодоров: ЦСКА не е играчка, много хора се убедиха в това
След 6 години вярна служба най-накрая дойде време и Йордан Тодоров да напусне ЦСКА. Интерес към десния халф на "червените" не липсва, но дали ще се стигне до трансфер, времето ще покаже. Вчера за седми път Данчо започна подготовка за пролетния дял с "армейците". Не е тайна, че той вече иска да напусне ЦСКА и да потърси развитие за себе си в чужбина. В последните години пловдивчанинът често бе хулен и възхваляван, но преди всичко той си остава изключителен добряк. Минути след края на първото за годината занимание той се съгласи да отдели време и на "Меридиан Мач".

- Данчо, първо честита Нова година.

- Благодаря ви. Пожелавам на всички ви да сте живи и здрави.

- Какво пожелаваш на себе си?


- Здраве и успехи както за мен, така и за моето семейство.

- Оставаш ли в ЦСКА?

- На 31 януари вечерта, когато се затваря трансферният прозорец, ще ви кажа.

- Има ли все пак реални оферти към теб и откъде евентуално са те?


- Този въпрос трябва да го отнесете към мениджъра ми Емил Данчев. Да, има запитване и сериозен интерес, но не искам да казвам от кой отбор.

- Устройват ли те офертите на отборите, които те искат, или предпочиташ да останеш в ЦСКА и през пролетта?

- Да, офертата на единия отбор, който ме иска, ме устройва, но предложенията на другите не.

- И с новите собственици на ЦСКА ли имаш договорка да те пуснат да играеш в чужбина без проблеми?

- С тях не съм говорил. Само със старши треньора и той ме увери, че няма да имам никакви проблеми от негова страна. А щом е от негова страна, мисля, че и с новите собственици няма да имам проблем.

- И все пак с какво настроение започваш подготовка с ЦСКА, след като се раздели с публиката след последния мач?

- Не, не съм се разделил, просто ги поздравих, защото имаше много хора на стадиона. Може би като стане факт моят трансфер, тогава мога да се разделя, но още няма да го правя. Иначе винаги идвам с добро настроение за първите тренировки.

- Ще успее ли ЦСКА да дублира титлата си, след като битката се очертава да е доста тежка?

- Много ще ни е трудно, няма какво да крием. Но ние сме ЦСКА и трябва да се борим докрай. Мисля, че имаме сили и шансове да станем пак шампиони и ще го докажем на терена с игра.

- Смяташ ли, че ще се поуспокои обстановката в ЦСКА след идването на новите собственици?


- Мисля, че да. Но всеки нов собственик трябва да знае къде идва и с какво се е захванал, защото ЦСКА не е играчка. Много хора се убедиха в това нещо.

- За предишните собственици и ръководство ли говориш?

- Много хора са, но... да сме живи и здрави, пък ще видим. Дано новите собственици се справят със задачите, които ще имат, защото ние трябва да имаме спокойствие, за да работим добре.

- Да разбираме ли, че нямахте това спокойствие досега?


- Ами само на една точка сме зад Левски, ако всичко беше наред... можеше и да сме първи.

- Няма ли да е много тежко на Банско с тези температури от минус 10-15 градуса като за първи лагер?

- Щом Димитър Пенев е решил, че там ще ходим, значи той е преценил и студ, и лед, и така нататък.

- Ти и Тошко Янчев останахте единствените по-опитни футболисти в отбора, който спечели титлата през 2003 година. Какво ти даде и какво ти отне ЦСКА през тези 6 години?

- ЦСКА ме изгради като футболист и като човек. Клубът ми е дал и ми е взел, но май повече ми е дал и съм благодарен на този ЦСКА, че ми гласува доверие и ми даде шанс за изява.

- Ако си тръгнеш, с какви чувства ще напуснеш "Армията"?

- С много добри. Каквото било, било. Имал съм и лоши, и хубави моменти. Но ако си тръгна, ще го направя с любов в сърцето.

- Вътрешно как се чувстваш, искаш ли да напуснеш ЦСКА?

- Аз искам да си тръгна, искам да направя трансфер, искам да се развивам още повече. Тук дадох всичко от себе си и всичко съм спечелил и мисля, че трябва да ми се даде този шанс, но трябва да има преди всичко доста добра оферта както за мен, така и за клуба.

- Винаги си казвал, че обичаш да играеш като десен халф. Чак сега, през есента, за първи път от три години насам заигра като такъв...

- Всеки го знае това, че винаги съм се чувствал най-добре като десен халф и че там ми е силата и вие го видяхте. Вкарах и голове, играех добре и излизах на положения.

- Почувства ли се през тези 6 години на "Армията" обиден на някого?

- Много пъти съм оставал пренебрегван и съм бил на заден план, но аз не се сърдя на никого. Мисля, че съм заслужавал по-голямо уважение. Но щом са сметнали така и фенове, и ръководство... значи това са мислили, така са направили.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

debelarica1234
06.02.2009 22:49

Данчо ти стигна върхът на своята кариера.ОСТАВАШ ЗАВИНАГИ В ЦСКА.Не знам кой луд собственик на клуб дори и в наи-затънтените дебри на световния футбол ще те вземе.Който си мисли че си добър футолист МНОГО СЕ ЛЪЖЕ.Даже си мисля че и за клуб като ЦСКА , който се слави с отличните си футболисти НЯМА МЯСТО ЗА ТЕБЕ.......

des_v24
06.01.2009 16:19

Данчо ,да почерпиш днес ,и аиде време е да поиграеш малко навън ,дано те вземат някъде !