Реал уреди първото си лятно \"галактическо\" попълнение

12:18
Реал уреди първото си лятно \"галактическо\" попълнение
Ръководството на Реал Мадрид е получило зелена светлина от шефовете на Бенфика за привличането на левия бек Фабио Коентрао през лятото, съобщава водещото португалско издание "Рекорд".

Коентрао е едно от основите трансферни желания на Жозе Моуриньо, който не бил доволен от настоящия ляв защитник на "Кралския клуб" Марсело.

Както е известно, Коентрао направи страхотно впечатление по време на Мондиал 2010, а през този сезон той продължава да е един от основните футболисти в селекцията на Бенфика.

Бранителят има още пет години от своя договор с "орлите", но от Реал ще платят 30 милиона евро компенсация, за да вземе Коентрао.

Коентрао няма право да играе за друг отбор в Шампионската лига през този сезон, затова и от "белия балет" са преценили да не финализират сделката сега, а да се изчака до края на настоящата кампания.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

crreal
13.01.2011 14:43

След като Марселон отиде по напред цялата структура на халфовата линия се разваля.

crreal
13.01.2011 14:41

BornToHate Да съгласен съм че Роналдо няма да бъде толкова ефективен на върха на атаката за това ни трябва нападател за те замести Бензема.Трянва ни някой като Клозе да доиграе сезона и да помогне на Бензема с опита си.Не съм съгласен обаче Марсело на фланга ,защото Роналдо се спрява чудесно и там трябва да завърши сезона въпреки че често си сменят местата с Ди Мария.Ако влезе и Кака да играе в центъра трябва Озил да е резерва а той е страхотен до момента.Ди Мария също не трябва да сяда в тази си форма.Има 5,6 гола и 15 асист. сигурно...За това си мисля ,че Марсело трябва да стои на бега зад Роналдо.

BornToHate
13.01.2011 11:30

Никой няма да привличаме на тяхно място. Ако беше така, Лас изобщо нямаше да си ходи. Французинът се справя много по-добре(лично мое мнение) от Кедира срещу по техничните отбори, а и видяхме колко добре може да замести Серхио Рамос когато се наложи. Не твърдя,че целия отбор в момента се гради само на играта на Роналдо, макар в това да има известна доза логика. Продължавам обаче да твърдя,че Моу не желае да поставя CR7 на върха на атаката ( причините посочих в предишният си пост ) и дори видяхме,че предпочита да поставя Кака на тази позиция. Точно бразилецът влизаше на мястото на Бензема в последните няколко мача. Не че Реал не разполага с втора опция за левия бег ( визирам Арбелоа ), но пак казвам,че повечето опции в дефанзивен план според мен ще накарат Моу да залага на Марсело като ляв външен халф.

crreal
13.01.2011 01:04

BornToHate Според мен Пепе не е играч за Реал Мадрид и това е лично мнение.Тези които ги броиш за напускащи Лас,Мамаду и Гаго на тяхно място ще бъде привлечен някой на тази позиция (дефанзивен халф).И без това са много при положение че имаме Кедира и Чаби.Марсело си е добре на бега ,защото пред него ще бъде Роналдо или Кака и комбинират отлично през сезона.Коентрао не ну трябва резерва за 30мил.Все пак халфовата линия си остава и Роналдо ще иде отпред а Кака на неговата позиция.Трябва ни нападател в момента а не защитник като Коентрао.Не мисли ,ако Роналдо се контузи какво ще правим само с Бензема с тази си форма.

BornToHate
12.01.2011 22:19

Славата си Кака постигна на позицията зад нападателя - Шевченко. Роналдо да води атаката според мен не е добра идея защото така винаги до него има поне 3-а противникови играчи и това съкращава ноговоте КПД неколкократно. Идеята на Моу( Един нападател и зад него 3-а офанзивни играчи) ми се струва много по-ефективна. Въпросът е дали Карим може да справи на върха на атаката.

Madridista_rms
12.01.2011 20:52

Смятам,че ако някъде ни трябва нов играч,то това е център нападател,защото има около 4 месеца до връщането на Игуаин, а Бензема е играч,който или има ден, или играе слабо,а не смятам, че такъв футболист трябва да бъде титуляр. Лично моята идея, в която той не участва е кака от ляво и кристиано в центъра на нападението.Въпроса е дали Кака ще си върне ОНАЗИ форма, както физическа,така и като футболни качества.

Madridista_rms
12.01.2011 20:49

Съгласен съм с Борн за всичко, освен това, че Карвальо е слаб, напротив, картона, който той получи в центъра на терена беше безсмислен и пресилен и в пресконференцията след онзи мач моуриньо го отбеляза това.Пепе наистина се представя на ниво и смея да заява, че тази година защитата ни е много по стабилна от миналата, въпреки 5те гола от барса.Коентрао освен бек може да играе и като халф и като крило, което прави 2ма души (заедно с марсело),които могат да заемат всички позиции от ляво.

BornToHate
12.01.2011 19:27

crreal може ли да ми обясниш как стигна до извода че Пепе е рисков играч, а Карвалъо е най-стабилния през този сезон? Колко дузпи и картони направи Карвалъо и колко Пепе? Та погледни го само как играе. Той получава картон при борба за висока топка в центъра на терена. Какво ти говори това? Според мен дори в последния мач с Виляреал Карвалъо направи дузпа, но за щастие съдията не я видя. А относно Фабио Коентрао стратегията според мен е друга. Лас,Гаго,Диара са почти сигурни пътници най-късно в края на лятото. Гарай също има мераци да напуска, а Каналес вероятно ще играе за друг отбор макар и под наем. Това ще "скъси" пейката до голяма степен,а при наличието на Коентрао на бека, Моу ще може да позва Марсело като ляво крило или ляв външен халф.

crreal
12.01.2011 18:39

NeadeL Напълно те подкрепям.Пепе е много рисков играч и във всеки един момент може да остави отбора с 10 човека.Ако го продадът и вземат някой на негово място ще е най-добре.Марсело и Рамос са едни от най-добрите на своите позиций и нямаме нужда от Коентрао.Не съм съгласен само с мнението ти за Карвальо.На 32 е доста опитен и има още 1,2 години пред него.Той е най-стабилния и е с най-голям опит и според мен трябва човек който е също толкова добър до него ,а не Пепе.Още повече че Пепе се прави на интересен и извива рацете на отбора за повече пари иначе щял да си тръгне.Ми прав му път без него ще сме по добри.

BornToHate
12.01.2011 14:20

Все пак трансфер на футболист от класата на Фабио Коентрао би отворило на Моу доста повече опции в подбора на състава, а всички знаем, че определената трансферна сума не представлява никакъв проблем за отбор като Реал.

BornToHate
12.01.2011 14:18

Аз мисля,че статията е възможно да отговаря на истината. NeadeL вярно е че Марсело през този сезон е на много по-високо ниво от предишния,но мисля,че това се дължи повече на играта му в офанзивен план. Вижда се,че когато Реал се нуждае от гол Марсело оперира повече като халф отколкото като бек. Когато Реал трябва да атакува, отбора играе с 3-а чисти защитници, а във всеки от тези случаи Марсело бива изнасян доста по-напред. Относно това което каза за Пепе съм на противоположно мнение. Смея да твърдя,че Пепе е защитникът, който се представя най-добре със задачата си. Мисля,че Реал не е имал толкова стабилен защитник от напускането на състава на Фернандо Йеро. За Карвалъо съм съгласен с теб на 100%. Единственото което прави са дузпи и картони и за малкото мачове които е изиграл с бялата фланелка не веднъж постави съотборниците си в доста тежко положение. В заключение искам да кажа,че според мен 30млн са прекалено много за бек, дори и когато става въпрос за Коентрао, но пък като се замислим,че Перез бе готов да плати тези пари за 29 годишния Майкон е напълно нормално да е готов да брой тази сума и за Коентрао.

Yavor90
12.01.2011 14:07

"Коентрао няма право да играе за друг <обор> в Шампионската лига" - оправете ОБОРА

NeadeL
12.01.2011 12:53

хаха Линьр Стига Глупости от кьде и измислихте тази льжа . Марсело Този Сезон Ни е Един от Най - Добрите Играчи.Жоже почти всеки мач го хвали а не обратното да е недоволен . Как ви хрумнаха такива глупости незнам . Ако Реал Ще Зима Защитник Той Ще е Централен , Защото в Центьра Пепе е прекалено нестабилен а Карвальо е просто вече на Годинки , В другите 2 фланга не може и да става дума за трансфер Рамос и Марсело тоя сезон са на много високо ниво *thumb_up* *stop* *wink*