Предлагат на Стюърт Пиърс да води олимпийския тим на Великобритания

09:49

Предлагат на Стюърт Пиърс да води олимпийския тим на Великобритания
Настоящият наставник на младежкия отбор на Англия Стюърт Пиърс ще получи предложение да води тима на Великобритания на Летните олимпийски игри, които ще се проведат догодина в Лондон, потвърдиха от Футболната асоциация.

Фаворит за тази длъжност доскоро беше Рой Ходжсън, но това беше избора на бившия председател на ФА лорд Трийзмън, докато оглавяващия британския олимпийски комитет лорд Себастиан Коу определяше сър Алекс Фъргюсън като "култова" фигура, нужна на британския футбол. Последната дума за назначението при всички случаи ще има Футболната асоциация и генералният секретар на организацията Алекс Хорн даде ясно да се разбере, че този пост ще бъде предложен на Пиърс, който при това ще запази и длъжността си в младежкия отбор до 21 години.

"Това е наш избор и решението го взимаме ние", отсече Хорн.

Той допълни, че резултат вероятно ще има през май или юни, за да може треньорът да има цяла година за подготовка за олимпийския турнир. Очаква се отборът на Великобритания да бъде съставен предимно от английски играчи. Настоящият контракт на Пиърс изтича през лятото, но още миналата година стана известно, че договорът му ще бъде продължен с две години.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация