УЕФА заплаши Левски и ЦСКА с отнемане на лицензите

09:34
УЕФА заплаши Левски и ЦСКА с отнемане на лицензите
Левски и ЦСКА могат да бъдат изхвърлени от евротурнирите, ако не си оправят финансите, информира "Меридиан мач". Такава съдба ще имат и голяма част от европейските клубове, а заканата идва лично от шефа на УЕфА Мишел Платини.

Специални писма от боса на централата са били пратени до всички федерации. Съгласно документа от участие в турнирите ще бъдат спирани клубовете, завършили финансовата година на загуба.

Отборите имат две години, за да си оправят бакиите. Докладът на VEОA е на базата на отчетите за 2009 година. Според тях загубата на Левски е над 4 млн. лева, а на ЦСКА значително повече.

Отбелязва се също така, че най-тежко е положението на английския Манчестър Сити.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bleid_2
12.01.2011 16:11

Тези под мен.Типични Панчаревски коне с капаци.Ти му говориш за Света,Европа,клубни турнири,за дългове от стотици милиони ама то си знае да си лае за Пирин,Наков,Байкушев и всякви селски себеподобни.Доста сте тесногръди и за това любимото ви отборче е на това жалко дередже,щото виждате само до върха на носовете си.Останете си със здраве.

nematakav16
12.01.2011 12:54

ANTWERPMIRACLES,както винаги безгрешен в коментара си! *wink* *thumb_up*

ANTWERPMIRACLES
12.01.2011 12:41

Този под мен . Типичен подуенски лъжец и лицемер . Първо , това , против което уж се бори Мишел Плати-ми е прането на мръсни пари . В този смисъл ПФК "Левски-1911" е доказана пералня на мръсни еврейски пари . (справка - дипломатическата кореспонденция на посолството на САЩ у нас) . При това положение , тази фирма- пералня , маскирана като клуб носи тежки негативи за България . Държавата ни е недопускана за реално и ефективно членство в европйските структури именно с мотива , че е средище за пране на мръсни пари . Второ . ЦСКА дължи пари точно на три клуба . Като вече се издължи на единия , започна с втория , ще се издължи и на третия . Сумите съвсем не са толкова големи . Тези , които останаха да управляват "Пирин" след напускането на Байкушев нямат пари и за кебапчийница ,камо ли да издържат футболен клуб . Всеки , който познава поне малко Емил Наков знае , че където е отишъл той , след него нищо не е останало . Този дебелак освен да влачи за себе си , нищо положително не е свършил . Проблемите на пирин са вътре в самите тях . И феновете в Благоевград го разбират . Затова и молят Байкушев да се върне .

bleid_2
12.01.2011 11:04

Погледнете на времето какви отбори печелеха турнирите в Европа и финалистите.Голяма част от тези отбори вече не могат и да си помислят за подобен успех.Кога пак отбор като Стяуа ще стигне до два финала за КЕШ и ще спечели единия?Никога.Ами някак не е честно.Платини иска равнопоставеност,така че не плюйте.Всеки от вас както и аз е фен на някой от грандовете в Европа и иска отборът му да печели но аз преди всичко съм фен на ЛЕВСКИ и искам отборът ми да не е ощетен за сметка на големите в Европа от към финанси.БГ отборите ако играят като равнопоставени в Европа съм сигурен че ще си върнат част от успехите и ще могат да си продават играчите за добри пари в чужбина и няма да имаме дългове защото това е основния доход за нашите грандове.Темата е дълга и всеки си има мнение а моето е такова.

bleid_2
12.01.2011 11:03

Помислете малко,логиката на Платини е че клубовете с големи задължения печелят на гърба на другите.Взимат заеми от по 100-200 милиона с които да купуват топ играчи а в същото време не могат да ги връщат.Малките клубове от своя страна гледат да са по изрядни във финансово отношение но като нямат играчи на топ ниво и не могат да се доредят то трофеите и участие в Европа.Клубовете с огромни задължения плащат на играчи заплати,суми по договори но в същото време не си връщат парите към банките кредитори и от там текат огромни лихви.Какво общо имало между футбола и парите?Ами всичко е свързано,всичко е пари и ако големите клубове не разполагаха с тези стотици милиони сега нямаше да я има тази разлика между тях и малките отбори които на времето не бяха никак малки.В Испания кой може да се мери с Реал и Барса?В Англия е същото.Пример от БГ.Цска дължи пари на половината А група и тези отбори кретат защото за тях суми от порядъка на 300-500 хиляди са животоспасяващи.Защо тези отбори трябва да страдат за сметка на един?

voxy
12.01.2011 09:58

ама че глупост, загуба от 10-20 милиона изобщо не трябва да се брои за такава, откъде да дойдат приходите? като няма публика, парите от тв права са смешни... тази простотия на Платини няма начин да се случи, защото да видим как ще изхвърли 20-30 от най-известните клубове от евротурнирите, кой ще ги гледа тогава *smile*) и набързо ще се направи нова шампионска лига )

juve_83
12.01.2011 09:57

Тоя боклук Платини унищожи Евротурнирите с простащините си *angry*
Няма такава простотия да се вадят отбори от участие заради финанси *thumb_down*
Какво общо имат финансите с футбола, и с това че отборите са си заслужили правото да играят в тия турнири *wonder*
Платини дано по-скоро идеш в гроба френска долна курво

mrkamenica
12.01.2011 09:43

Да не забравим и това на Юнайтед, не вярвам да си го изплатят скоро *lol*