Орманджиев ще обучава съдии

18:53
Орманджиев ще обучава съдии
Лекция на започналия курс за начинаещи рефери ще изнесе председателят на Асоциацията на съдиите по футбол в България Стефан Орманджиев.

Бившият международен арбитър ще говори пред кандидатите за съдии следващия понеделник. Близо 50 души, сред които и 4 дами, са се записали в курса, организиран от Зоналния съвет на БФС-София.

Обучението ще продължи две седмици, като заниманията са три пъти седмично – понеделник, сряда и петък от 17 до 19 часа в пресклуб "България" на стадион "Васил Левски". Сред лекторите са още главните методисти на БФС и Съдийската комисия Борислав Александров и Детелин Баялцалиев, както и завърналият се наскоро от курс за инструктори в Англия Никола Джугански. Теоретичният изпит ще се състои веднага след приключването на курса, а тези, които го положат успешно, ще получат съдийските си книжки на първата конференция на столичните рефери преди началото на пролетния сезон. Права да ръководят мачове обаче ще имат едва след покриване на физическите нормативи, които ще бъдат в началото на април.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация