Станислав Костов: Отказах на Левски, защото сърцето ми искаше да съм в ЦСКА

10:52
Станислав Костов: Отказах на Левски, защото сърцето ми искаше да съм в ЦСКА
Новото попълнение на ЦСКА Станислав Костов се съгласи вчера да отговори на въпросите на „Тема Спорт". 19-годишният нападател от Пирин говори за бъдещето си с червената фланелка и за възможността да отиде на „Герена".


Станиславе, как се стигна до преминаването ти в ЦСКА?


- Искам да се знае, че моето желание бе да играя в ЦСКА и то вече се осъществява. Радвам се, че нещата се нареждат и че мечтата ми става реалност. За Левски не искам да коментирам. Важното е, че съм там, където сърцето ми иска. Направих голяма крачка. Сега от мен зависи дали мога да я превърна в скок.

По отношение на Пирин всичко уредено ли е вече?

- Да, разтрогнах договора си с Пирин. Остават само някои дребни детайли да се доуточнят. Благодарен съм, че ми дадоха път към професионалния футбол. Никога няма да забравя откъде съм тръгнал.

Кога дойде предложението от ЦСКА?

- Преди няколко дни. Тогава от ръководството на ЦСКА влязоха в контакт с мен. Иначе интересът датира отпреди това, но не зная точно откога. За да съм тук, значи някой ме е гледал и ме е харесал. Сега трябва да оправдая това доверие и да не разочаровам г-н Радуканов.

Кога ще подпишеш с ЦСКА?

- Когато всичко се уреди и Арбитражният съд се произнесе. Това е най-малкият ми проблем. Ще подпиша, не се притеснявам, че нещата могат да се провалят. Мисля, че няма такъв вариант, идвам като свободен агент.

Бързо ли се нави да дойдеш в ЦСКА?

- Да, не съм се замислял много. За мен обаче се изписаха какви ли не неща - кои верни, кои - не.

Общо взето, излиза така, че трябва да смениш Спас Делев, който също дойде от Пирин. Ще се справиш ли с тази тежка задача?

- Надявам се, но нека първо да минат лагерите, да направим една добра подготовка и тогава ще видим кого ще замествам и на какъв пост ще играя. Основната ми цел е да спечеля доверието на г-н Радуканов и да покажа, че мога да се преборя за титулярно място. В ЦСКА има много добри футболисти. Иначе пожелавам успех на Спас Делев. Момчето върви нагоре и заслужава да играе в още по-силни първенства.

Осъзнаваш ли колко голяма е отговорността да играеш в ЦСКА?


- Осъзнавам, разбира се. фланелката на ЦСКА тежи много. Името и емблемата задължават. Зная, че хората ще очакват много от мен след тази шумотевица в последните дни. Все пак за мой следващ клуб бяха спрягани имената на трите най-добри отбора у нас - ЦСКА, Левски и Литекс. С много труд обаче всичко се постига.

ЦСКА почти не греши по отношение на попълненията си от Пирин...

- Така е и това също задължава. Не бива да посрамвам марката „Пирин". Иво Андонов ми е говорил много за магията ЦСКА и верните фенове на тима по време на престоя ми в Пирин 2001. Дано и аз да се наредя до него или пък дори до Бербатов.

Какво надделя в желанието ти да преминеш в ЦСКА, а не в Левски или Литекс?

- Честно казано, не искам да коментирам нищо по този въпрос. Пак ви казвам, важното е, че вече съм в ЦСКА, че съм избрал това, което съм искал и което ми е посочило сърцето. Всичко вече е минало и няма никакво значение какво е било и какво е щяло да стане.

Би ли разказал нещо повече за себе си?

- Започнах да тренирам футбол на 10 години, през 2001-ва. Тогава бе основана и школата на Иво Андонов -Пирин 2001, откъдето тръгнах. През миналата зима преминах в Пирин. По този край момчетата бързо се палят по футбола, магията към играта в Югозапада е много силна. Всяко второ дете, да не кажа всяко едно, тренира футбол.

Кой ти е любимият футболист?


- Димитър Бербатов. Мечтая да извървя пътя му - от школата на Пирин през ЦСКА и така до Манчестър Юнайтед. Вече съм тръгнал по него, но докъде ще стигна, си зависи единствено и само от мен. Времето ще покаже. Гледам всеки негов мач с голям интерес и вълнение. Всяко едно докосване му е магическо. Зная обаче, че такива сравнения не са 8 моя полза и искам да ги избягвам. Вярвам, че имам мой стил на игра, който се надявам да покажа и в ЦСКА.

Какво ти каза Милен Радуканов?

- Говорихме си, но детайлите ще ги запазя за себе си. Пожела ми успех и ми каза какво трябва да правя и какво се очаква от мен, това е. Вярвам, че съм стъпил здраво на земята и не летя в облаците, след като съм преминал в ЦСКА. Така и трябва.

Днес (б.а. - Вчера) и Левски започва подготовка, сега можеше да си на „Герена"...


- Можеше, но съм тук, защото избрах ЦСКА.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Notlike
14.01.2011 12:31

Ехе, друго си е да купиш негър пред перспективен млад футболист. Българското Челси тръгва по пътя на своите идоли. Колкото по-трудно се вижда нощем, толкова по-добър играч *lol*

UltraBlueHool
12.01.2011 00:16

1-вия кръг ше съжалява че е отишъл при чорбата *lol*

gogo9803
11.01.2011 15:08

ПРАВИЛНО *lol* *lol* Не ни трябваш *party* *beer*

donatelo
11.01.2011 14:02

Отказал на Левски,защото искал да играе в Б група! *lol* *lol*