Моуриньо: Историческа награда за Португалия

08:43
Моуриньо: Историческа награда за Португалия
Наставникът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо, който спечели "Златната топка" за най-добър треньор на годината, заяви, че наградата е историческа за цяла Португалия.

Моуриньо пребори конкуренцията на селекционера на Испания Висенте дел Боске и наставникът на Барселона Пеп Гуардиола за наградата.

"Естествено, за мен най-важни са колективните титли, не индивидуалните. Но това е историческа награда, историческа за мен и за португалския футбол. Изключително горд съм. Аз съм горд португалец, ние нямаме много подобни моменти и това е добре за португалското его. След Еузебио, Фиго и Кристиано (Роналдо), вече имаме четири "Златни топки", каза Моуриньо, след като бе награден. Той отбеляза, че отборът на Интер е заслужавал по-голямо признание при раздаването на наградите.

"Малко е нечестно спрямо Интер. Шампиони на Европа, шампиони на света, шампиони на всичко и да няма нито един представител на тези три стола. Според мен, това е несправедливо. Има специално значение, че техният треньор спечели", допълни португалският специалист.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари