Малка изненада: Меси спечели \"Златната топка\" за втора поредна година

21:04
Малка изненада: Меси спечели \"Златната топка\" за втора поредна година
Лионел Меси за втора поредна година спечели "Златната топка" на ФИФА и "Франс Футбол" за най-добър футболист през изминалата 2010-а година.

Аржентинецът остана леко изненадан, тъй като съотборниците му Шави и Андрес Иниеста бяха предварително обявени като фаворити за отличието.

"Честно казано съм много изненадан, че отново спечелих "Златната топка". Много съм щастлив от този момент и искам да благодаря на треньора и моите съотборници за всичко, защото без тях нямаше как да се справя. Това е много специален ден за мен. Искам да разделя наградата с всички хора, които обичам и които винаги да били до мен и са ме подкрепяли, а също така искам да разделя този приз и с всички фенове на Барселона и всички аржентинци", каза Меси при награждаването.

За треньор № 1 бе избран наставникът на Реал Мадрид Жосе Моуриньо. В класацията той изпревари Хосеп Гуардиола от Барселона Висенте Дел Боске, който изведе Испания до Световната титла.

Хамит Алтънтоп стана носител на наградата "Пушкаш" за най-красив гол.

За първи път ФИФА и списание "Франс Футбол" обединиха индивидуалните призове "Футболист на годината" и "Златната топка" в един.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

BornToHate
12.01.2011 14:56

Политиката на двата клуба е доста различна за последните 15 години. Мога да говоря за тях защото от тогава харесвам тези два отбора и следя внимателно всяка тяхна изява. МЮ имат САФ, а Шотландеца има уникалната дарба да вижда таланта в един футболист преди още да го е зърнал на терена. МЮ купува ефтино, прави звезди, тези звезди се отплащат неколкократно на отбора, а след това си заминават срещу колосални суми - Най-доброто. От Друга страна Реал дава на феновете си това което искат - зрелище. Купуват се футболисти без да се обръща кой знае какво внимание на трансферните суми, защото е ясно,че тези футболисти задължително ще вкарат в клуба повече пари отколкото отбора е платил за тях, а от друга страна притенциозните фенове в Мадрид получават това което искат.

BornToHate
12.01.2011 14:49

Addicted92 моите любими отбори са два - Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед. С ръка на сърцето казвам, че бях много разочарован когато разбрах за трансфера на Роналдо в Реал. Искам обаче да ти обърна внимание на нещо друго. Вярно е че липсата на Роналдо просто няма как да не се забелязва в МЮ. Вярно е че Реал похарчи космически суми за футболисти. Какво обаче се случи в крайна сметка? МЮ продължи да бъде същият велик отбор, които винаги основен е фаворит. Знаеш ли обаче колко много проблеми са можели да решат в Юнайтед тези 94млн? Друг е въпросът какво ръководството ще направи с тези милиони. Друг пример. Шави Алонсо струваше на Реал 30млн. Тези пари са стигнали на Ливърпул да покрие лихвите на всичките си заеми за цяла една година. Смея да твърдя,че и двата трансфера се оказаха напъкно успешни както за Реал, така и за МЮ и Пул.

Addicted92
12.01.2011 14:29

Фен съм на Манчестър Юнайтед от 10 години някъде и винаги ще им бъда фен докато съм жив , независимо какво става с този отбор .. Винаги съм мразел Реал Мадрид , не за друго , а понеже изкупиха любимите ми играчи през годината .. Не че обичам Барса - като Юнайтед , но в момента много им се кефя като бият , но не и Юнайтед разбира се ..
Немога да кажа че съм фен и на Барса , но просто защото мачкат Реал и за това може да се каже че и аз симпатизирам за тях , а както тук каза и един друг фен и аз харесвах играта на Роналдо бразилеца , на Зинедин Зидан .. признал съм Икер Касияс като най-добрия вратар за мен .. но самата политика на този отбор да изкупва звездите от световен мащаб , да разваля едни отбори и въпреки това пак да губи от Лион на 1/8 финал е просто смешно ..
Дано Реал продължава да тъне надоло , пожелавам успех на катаунците не само защото там е играл Христо Стоичков , но и какво вече споменах просто Реал Мадрид е отбора който най-много ненавиждам ..
Тотнъм , Съндерланд .. тези отбори също са ми симпатични .. понеже правят от нищо нещо , дори Тотнъм последните 2 години е считан като един от претендентите за титлата *wink*

toni_kb
11.01.2011 23:34

Според мен Меси не заслужава златна топка! На световното не направи нищо запомнящо се. От тримата номинирани според мен трябваше да спечели Иниеста!

BerbaTheBest
11.01.2011 23:33

DuFkaTa-Всеки има мнение.Но ако наистина харесва Барса......Няма лошо в смисъл,за да харесва тях сега значи има причина,а дали някога ще стане от Реал само времето ще покаже.Иначе съм съгласен с теб.Има наистина и такива фенове,които подкрепят даден отбор в определен период от време. *thumb_up*

DuFkaTa
11.01.2011 22:53

BerbaTheBest Има разлика да си фен на даден отбор и да симпатизираш заради играта. Е например мене фен съм на Ман Ю и за нищо на света не бих подкрепял др отбор, обаче ми харесва в момента отбора и играта на Тотнъм и им симпатизирам. Е виш ся гогото "държа да кажа че съм фен на Барса от много много скоро" сигорно им е фен от по миналия сезон, гат направиха трейбъл, и мачха всичко живо. На бас се хващам че ако Барса изведнъж затънат, а Мадрид започнат да играят като тях сега той ще стане за Мадрид.

BerbaTheBest
11.01.2011 20:46

DuFkaTa - Не мисля,че когато харесваш даден отбор е забранено да подкрепяш и друг от друга лига.Всички сме фенове на българските отбори,но това не пречи да харесваме и други като Реал, Барса, Ливерпул, Челси, Милан, Юнайтед. *thumb_up*

BerbaTheBest
11.01.2011 20:38

Никога не бих викал за Реал.Като по-малък харесвах много Роналдо (Феномена, но според мен такива пояснения са излишни),но като всяко едно малко дете нямах любим отбор.Като поотраснах малко харесах Барса,но въпреки това продължавам и до днес да харесвам Феномена.Барса и да "потъне" някога ,никога не бих се отрекъл от този отбор.

kalmuka2
11.01.2011 19:38

Няма да викам за Реал защото съм фен на Барса откакто Стоичков беше там за другите колко са фенове не знам

DuFkaTa
11.01.2011 19:13

Сами си казвате какви "фенове" сте. Ами я да ви попитам, ако Барса изведнъж тръгне надоло с пълна скорост (знам че е почти невъзможно) и Реал се превърне в това което беше в началото на века 00, 01, 02, 03 ще почнете ли да викате за Мадрид? Аз бих се хванал на бас че да.

gogo9803
11.01.2011 18:54

BerbaTheBest Да наистина и аз съм така и държа да кажа че съм фен на Барса от много много скоро,но съм на Юнайтед от 4-5 години *thumb_up* И двата отбора са ми много любими и ако има отново ФИНАЛ БАРСА-МАН Ю ще съм щастлив,защото двата ми любими отбори ще играят *beer* *party*

bleid_2
11.01.2011 16:43

Грешката е моя.В един от сайтовете е дадена идеалната 11-рка в която името на Меси не фигурира но е моя грешката че не обърнах внимание че там са десет имена и предполагам че липсващото е на Меси.Не съм гледал вчера церемонията и не мисля че е толкова фатално че пишлеменца да ме нападат и обиждат.Колкото до този kircata,да ти кажа нещо понеже се ежиш.Като си толкова мъж,ако живееш в СФ драсни на лична да се срещнем някъде двамата само за да ти обясня нещата от живота че ми писна от такива като теб.Едва ли е трудно да кажеш на някой който е сбъркал че го е направил по нормален начин.За келеш е трудно,за мен не е щото съм на години че предполагам че може и да съм ти баща и възпитанието ми е на доста по високо ниво от твоето.

BerbaTheBest
11.01.2011 16:37

inkozovyr - Правилно си разбрал.Откакто се интересувам от футбол (7-8 години вече) винаги съм харесвал Барса.Мога да кажа ,че са ми любимият отбор въпреки ,че харесвам и Юнайтед.Но откакто Барса почна да играе по този начин,нямам думи просто .......Удоволствието стана още по-голямо. *thumb_up* *beer*

kircata_
11.01.2011 15:30

bleid_2 ше ти обясна нещо без да те псувам и да ти казвам колко си прост ама май не си гледал церемонията ако я беше гледал щеше да видиш че меси е в ,,Dream Team'' *thumb_up* иначе на меси браво

messyfan
11.01.2011 13:49

Наградата трябваша да я прибере Шави,наистина великолепен футболист плеймейкър на Барселона,почти без грешен пас,втори поставям Иниеста,страхотен играч и важна фигура за отбора си и трети трябваше да е Меси,и то само заради световното където Аржентина отпадна на крачки от финала.Иначе Меси е най-добрия,това го знае цял свят и затова много се радвам за него,че спечели трофея. *thumb_up* *thumb_up*

kalmuka2
11.01.2011 13:04

bleid_2 май не си гледал добре как да го няма в идеалната 11-рка?

bleid_2
11.01.2011 12:45

Нещо не мога да разбера?Как така дадоха златната топка на Меси но в същото време го няма в идеалната 11-рка за годината?ФИФА за първи път се намесиха в даването на тези награди и веднага се изложиха защото за мен няма никаква логика това да е така.Компенсират Снайдер за това че го нямаше в тройката ли?И не искам да ме разбира никой погрешно,нито защитавам Меси нито Снайдер а просто търся логиката?

kalmuka2
11.01.2011 12:23

Наградата е за индивидуални качества а за 2010 меси вкара 60 гола за Барселона и националния а на световното не вкара но помните ли на каква позиция го беше сложил да играе нещо като шави да дава пасове и ако не се сещате той изработи голяма част от головете ако не съм прав кажете.

ganew1988
11.01.2011 11:07

Не забравявайте как се определя носителя на златната топка - гласуват журналисти, треньори и футболисти,а едва ли има по обективна оценка от тази *thumb_up* *stop* *thinking*
МЕСИ е най добрия футболист в света за момента

hrasta
11.01.2011 09:45

Супер незаслужено !! Нищо сериозно не постигна нито с Барса нито с Аржентина !!

ogi999
11.01.2011 08:54

изненада е че вообще се споменаваха имената на ония двамата тичачи - реално единствено Снайдер може да е конкурент на Меси, които безспорно е №1

termil
11.01.2011 08:34

тига с този меси какво направи на световното този ако е във друг отбор неможе да вкара и 10 гола но с тези халфове на барса е много добър

TheSlimShady
11.01.2011 06:47

Браво на Меси! Да му е честита наградата! *thumb_up* Но според мен.. без да се обиждате.. Шави я заслужаваше повече! И съм сигурен, че и Меси го знае! *wink* И тримата я заслужаваха! Но още ме е яд за Снайди.. офф да не извъртам *joking* Отново Браво на момчето.. знаете фен съм на Реал.. но това момче може да надмине много легенди, а плътно зад него ще е Роналдо! Извинявам се, че намесвам Роналдо.. *smile*

crreal
11.01.2011 00:55

Rusiq111 Незнам на какво се дължи мнението ти че "Роналдо бил много далече от 3ката при положение че последната година и половина се съсипа да вкарва.С оглед на липсата на титли с отбора и Португалия разбира се е нормално да е извън нея.Ако обаче Реал спечелят Шл или Ла Лига и при тея голове до тук през сезона ще е основен фаворит през следващата година.Що се отнася до спечелената златна топка дали е засклужена или не няма значение ,защото е вече минало.Трябва да аплодираме Меси и да продължава да играе на високо ниво.Все пак аз бях за Шави ,защото едва ли ше има др шанс за отличието ,докато Меси има по още 6,7 години и можеше да се пребори и занапред,но това е!

Rusiq111
11.01.2011 00:36

Който и от тримата да я беше спечелил щеше да е напълно заслужено... А izrodonmiks факта че намесват Роналдо показва колко са жалки те всъщност... Той според мен за тази година не трябва и в топ10 да е ... Роналдо въобще не е това което беше преди... Добър футболист е спор няма но е доста далече от това дори да е в топ3 за златната топка ...

messyfan
11.01.2011 00:06

terans4o,клоун,каква ФИФА бе,ти си като някой зрител на националния ни стадион,като го питат от Левски ли е или от ЦСКА,казва че е от националния отбор за да не го бият.Абсолютно недоразумение си ти,кой ти е казал,че разбираш от футбол. *thumb_down*

Jump3R
10.01.2011 23:31

The best goal of 2010! - Hamit Altintop
* http://www.caugh toffside.com/2011/0 1/10/hamit-altintop-wi ns-2010-puskas-aw ard-for-best-goal/ *
(не мога да публикувам дълга дума за това разделих линка на няколко часта, от звездичка до звездичка махнете всички интервали) *smile*

inkozovyr
10.01.2011 23:30

BerbaTheBest .. Братле от доста време ти гледам коментарите и ми се струва , че много харесваш играта на моята ЛЮБИМА БАРСЕЛОНА .. Правилно ли съм разбрал ? *thumb_up* *beer*

izrodonomiks
10.01.2011 23:23

Невероятен футболист е няма спор.Но с това (БОГ) доста смешно *joking*

BerbaTheBest
10.01.2011 23:18

Винаги ще се намерят "професионалисти",които да почнат да спорят отново.Евала на всички фенове на Реал ,които признават класата на Меси.Иначе честито на Меси ,дано спечели още ПОНЕ 1-2,защото той е новият Бог във футбола.

DuFkaTa
10.01.2011 23:17

Че Меси като качества е най добрия няма две мнения, но златната топка се дава за играча с най успешен сезон (както индивидуално така и колективно) а не на този с най мн качества. От 3-ката, Меси я заслужава най мн и то зариди головете, а доколкото до световното, Меси игра добре и само малшанса му попрече да вкара 5-6 гола. За Шави, той е мотора както на Барса така и на Испания, спечели световното и Ла лига но на индивидуално ниво блестеше повече Меси. За Иниеста, че е исключителен футболист е така, но освен гола на финала, какво направи той? Незнам на коя болна глава е била идеата да е в тройката. Сега за пренебрегнатите холандци. Снайдер бе в основата неговия отбор да спечели трейбъл и Холандия да стигне до финал, вкара голове и раздаваше и мн асистенций. За Робен е същото като със Шнайдер но с исключението че Байерн загубиха от Интер на финала. Справедливо 3-ката трябваше да бъде така: Снайдер, Меси, Робен или Снайдер, Меси, Шави. Но все пак честито на Меси, показва че наистина е Велик и му пожелавам да достигне успехите на Марадона. И само да подчертая че не казвам че Шави и Иниеста са слаби, напротив уникални са, но просто дуото холандци имаше по успешен сезон.

valk0v
10.01.2011 23:08

Алоу аланковци вие футбол гледате ли бе, или се си заплюляли по-едно отборче и висите по форумите да си лаете, шматки.
Много ясно, че Меси ще спечели отличието. Това е индивидуална награда, а не отборна. Да може Шави и Иниеста да са спечелили световното и благодарение на това се радват на световната купа.
Меси е уникален играч, радост за окото. Няма значение, че е стигнал "само" до 1/4 финал. Няма никаква изнезнада, че Меси е спечелил. Той е новия бог на футбола, а е толкова млад има да печели още доста златни топки. Догодина най-вероятно отново ще я спечели, защото в страхотна форма (а ако тя някакси спадне, му остава "САМО" КЛАСАТА, КОЯТО Е ВЕЧНА, което значи че пак ще е шампион).
Май му ставам фен на това момче. Успех на Меси(ята) *thumb_up*

xavi_messi
10.01.2011 22:36

Меси е номер 1 Роналдо е номер 2 твае истината!!!

xavi_messi
10.01.2011 22:33

Е тва е наи големия меси си я заслужи аиде Кристияно като е вземе 2 поредни години да доиде дамисе обади!!! *thumb_up* *beer*

plamo_85
10.01.2011 22:33

Браво, браво *thumb_up* Изненадвам се от класацията, защото по принцип се взима под внимание играч спечелил Световното първенство, но ето че и играч който няма само тази титла спечели *party* *beer* Поклон пред Лео Меси *thumb_up*

gangsteraa
10.01.2011 22:30

" футболиста трябва да те завладява да радва окото когато го гледаш на телевизора " - Боже , колко мъка има по тоя свят , Боже ?! ...

tttt
10.01.2011 22:11

отново златната топка остава в играч на Барселона *thumb_up* факти само факти пичове не дрънкайте празни приказки *beer*

izrodonomiks
10.01.2011 22:04

Честито на Меси.Но защо ОТНОВО трябва да намесвате К.Роналдо *wonder*

terans4o
10.01.2011 21:55

Месифен ли си къф си не те знам! Първо помисли кой е смешника и след това пиши! И не не съм фен нито на Реал нито на Интер! АЗ съм Фен на Фифа *beer* *party* *thumb_up*

messyfan
10.01.2011 21:54

terans4o,смешнико ти фен на Реал-а ли си или на Интер.Кристиано не направи абсолютно нищо на Световното,абсолютно кръгла нула,Снайдер спечели купи с Интер,игра на ниво на Световното,но после като че ли се отказа от футбола,някой да е чувал за него.Тука се гледа представянето през цялата година,а Меси от много години е на ниво.Хайде К.Роналдо,ти гониш.

barsafen4e
10.01.2011 21:52

*thumb_up* прави сте с това за Шави и Иниеста и за световното но тук не говорим за трофеи нито кои на кого помага а за качества. По индивидуалност Месси е по добър от двамата, но без тях няма да има същия блясък,но заедно те са непобедими *beer* Не са важни само трофеите футболиста трябва да те завладява да радва окото когато го гледаш на телевизора или на стадиона и мееси правеше точно това *smile* забавляваше Шави Иниеста Снаидер също заслужава но по отделно не могат да се сравняват с него и има малко футболисти в днешно време които могат !

paco_kl
10.01.2011 21:51

поздравявам всички които не си изкривиха мирогледа.така трябва да е,склонен съм да вярвам,че догодина битката между най-големите меси и роналдо ще е още по успорвана!но какъв щеше да е футбола без тях? *beer* светът е кръчма-да седнем на една маса.само БАРСА И ЦСКА

lond_7
10.01.2011 21:50

Значи Роналдо ми е идол ... Реал Мадрид са ми любимият отбор, но не мога да отрека, че Меси е един УНИКАЛЕН футболист и че Барселона в момента просто се забавляват на терена *smile* Винаги ще си остана фен на Реал, но и винаги ще почитам красивият футбол и добрите футболисти

peshotar
10.01.2011 21:49

Аз пък за разлика от другия фен на реал не мисля,че меси заслужава наградата.От тези тримата Шави,а иначе Снайдер.Каквото и да си говорим индивидуални качества,нз какво Снайдер и Робен на практика класираха отборите си на финала на ШЛ.А и Снайдер се представи и на световното по-добре от Меси

messyfan
10.01.2011 21:46

малка изненада,но Меси е Бог не може да се отрече великолепната му игра и постоянната му форма.Изненадата е в това,че не постигна нищо с Аржентина на Световното,според мен трябваше да е един измежду Шави и Иниеста,но се радвам че спечели футболист на Барселона,защото са най-добрите.

vasko0o0
10.01.2011 21:40

като прочетох тази статия направо душата ми изско4и!винаги съм по4итъл Меси *thumb_up* това е един велик футболист и може би бъдещия диего армандо *beer* и все пак шави както и иниеста също заслужаваха това отли4ие

terans4o
10.01.2011 21:39

БРАВО! ЕВАЛАТА НА ФИФА! Те са просто най-великите! Невероятния Меси я получи! Брава, Брава! Човек, който едвам го различавахме на световното и неговите малоумници от националния отбор ги унижи Германия! Човек, който е 100% зависим от Шави Ернандес и Андрес Иниеста спечели златната топка, а не те двамата! Те двамата, които заедно с Давид Вия има огромен принос за спечелването на Световното. Но не разбира се, че трябва да е Меси! ЕВАЛАТА НА ФИФА! ДАНО ПРОДЪЛЖАВАМ ДА МЕ РАЗСМИВАТ С ПУМИЯТА СИ! *beer*

hausk
10.01.2011 21:28

Алооо искам да се обърна кам управниците на този прекрасен сайт,ще покажете ли голът на Хамит Алтънтоп,който също смятам че трябва да се види.

gogo9803
10.01.2011 21:28

Браво на Меси фен съм на Ман Ю и искам да кажа,че съм НЕВЕРОЯТЕН фен на Кристино Роналдо,но както каза РеалМоуриньо ! Исках Шави да я вземе но Меси е страхотен футболист и трудно може в другите години някой да я вземе все пак мисля че КР7 има шанс,но това е друг въпрос ! Браво Меси за напред само успехи за да гледаме невероятната игра ФУТБОЛ *beer* *thumb_up* *party* *thumb_up*

kiko0o0
10.01.2011 21:25

На истина е за евала, защото не всеки фен(няма значение на кой отбор) може да поздрави футболист на вечния враг ! И от мен имаш ЕВАЛА ! inkozovyr и с теб съм съгласен, трябва феновете да се УВАЖАВАМЕ !!

inkozovyr
10.01.2011 21:22

RealMourinho .. и аз ти казвам евала брат .. ей така искам да сме феновете .. не постоянно да се плюем .. И пак ЕВАЛА *thumb_up* *beer* *thumb_up*

kiko0o0
10.01.2011 21:20

И аз исках да я спечели Шави, но важното е че я печели играч на Барса и то най-добрия ! Поклонете се пред "Господ Меси"

RealMourinho
10.01.2011 21:19

Поздравления за Меси! Наистина си я заслужи човека - скъса се да вкарва, асистира и пак да вкарва... тази награда се дава за най-добър футболист, което означава индивидуални качества като футболист, а не спечелени награди, те може би са в плюс. Но през 2010 няма футболист, който да е и с малко над Меси! Фен съм на Реал Мадрид, но гледам реално на нещата. Дано да няма контузии момчето и ще има още отличия, според мен ще надмине Йохан Кройф, Мишел Платини и Марко ван Бастен до няколко години... Все пак трябваше да я дадат на Шави, защото това може и да е последния му шанс да вземе тази награда.

barsafen4e
10.01.2011 21:17

*smile* исках Шави да я спечели повече но и сега се радвам *beer*

ncuxo_
10.01.2011 21:16

Честито и да ни радва още, а кой акквото ще да си говори пък и ние май само затова ставаме да с еобиждаме и да пюем *beer*

kiko0o0
10.01.2011 21:15

Честито Меси ! Продължаваи с добрите игри и нека ни радваш още много,много време ! *thumb_up* *beer* В 21:30 може да видите запис от Цюрих по БНТ !

MeToDueB
10.01.2011 21:12

БРАВО на МОЯ ИДОЛ, ВЪРХА, ВЕЛИК. Заслужи си я най-много от всички, въпреки че целия отбор е достоен за тази награда, но пък Меси е грандиозен футболис, гений. Може след години той да бъде по-произнасян и по-почитан от Пеле и Марадона, според мен може да надмине всеки един футболист, да остане в историята, дано и в националния отбор нещата да се наредят, тогава със сигурност ще бъде най най най най, не че и сега не е най най, но и самия отбор БАРСЕЛОНА е най-най-най и всеки един играч от този страхотен отбор, в който собствения стил, оригиналността и това, че играят предимно таланти от школата, сега БАРСА берат пловодвете на това си умно решение, те са великани, обичам ги !

barsafen4e
10.01.2011 21:11

перфектният отбор наистина беше адския отбор *thumb_up* *beer* заслужи я това че като индивидуално е по добър от Шави и от Иниеста които са уникални играчи и с това че разпиляваше защитите на отборите срещу които се изправя *wink*

hausk
10.01.2011 21:10

След няколко минути феновете на К.Роналдо ще искочат с негативните си коментари.

bullit_r32
10.01.2011 21:09

Перфектният отбор на ФИФА защитници : Майкон, Лусио, Пуйол, Пике.Халфове:Снайдер, Иниеста, Шави.Предна линия:Вия, Роналдо, Меси.Вратар : Касияс.

Barcelona1234
10.01.2011 21:07

НАЙ ГОЛЕМИЯ!!!Да му е честита наградата да е жив и здрав и да продължава да ни радва още дълго време *beer* *thumb_up* *thumb_up*

bullit_r32
10.01.2011 21:06

Поздравявам Бог Меси, но истината е че нямаше никаква изненада! Докато К. Роналдо си стоеше уютничко на столчето, Новия Марадона взе приза *erm*