Пол Джуъл е новият мениджър на Ипсуич

16:50
Пол Джуъл е новият мениджър на Ипсуич
Ипсуич обяви официално назначението на Пол Джуъл за мениджър на втородивизионния клуб. На този пост 46-годишният специалист заменя Рой Кийн, който бе уволнен в петък.

Бившият наставник на Уигън и Дарби Каунти е подписал договор за 2,5 години. Пол Джуъл беше без работа от декември 2008 г. , а сега разполага с 48 часа, за да подготви "трактористите" за мача им от полуфиналите на Купата на Лигата, който ще се проведе в сряда на "Портмън Роуд".

Под ръководството на Джуъл Уигън през 2006 г. игра в същия етап на този турнир срещу Арсенал и надви лондонския клуб, след което отстъпи във финала пред Манчестър Юнайтед. Главната задача, поставена пред новия мениджър, обаче, е да постигне положителни резултати в шампионата, в който в момента се намира на 19-о място и е на три точки от зоната на изпадащите. Сред другите претенденти за поста в Ипсуич се споменаваха имената на Крис Хютън и Алън Кърбишли, но собствениците на клуба са предпочели Джуъл. В неговия щаб се очаква да влезе Крис Хътчингс, който наскоро подаде оставка като мениджър на Уолсол. Йън МакПарланд, асистентът на Рой Кийн, който ръководи Ипсуич в неделния мач срещу Челси, напуска клуба.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация