Сколари взе да се обърква!

18:15
Сколари взе да се обърква!
Амр Заки, Луиш Фабиано, Вагнер Лав. Това са три от имената на нападателите, които в по-голяма или по-малка степен пожела мениджърът на Челси Луиш Фелипе Сколари през последните месеци. Бразилският наставник обаче остана непоколебим след разочароващото реми със Саутенд от 1:1 за ФА Къп. Сколари заяви, че "сините" няма да привличат атакуващ футболист през януари, независимо от слабите резултати на тима в последните няколко мача.

"Не, не искам нападател. Имаме си офанзивни футболисти, просто трябва да бележим повече голове от положенията, които създаваме", заяви Сколари.

Ситуацията в състава на Челси е крайно любопитна, като се има предвид, че в края на летния трансферен прозорец лондончани изпуснаха бразилския голмайстор Робиньо в посока Манчестър Сити. Никола Анелка се намира в отлична форма, но Дидие Дрогба на няколко пъти загатна, че не желае да играе на "Стамфорд Бридж" и на него не може да се разчита напълно. Още по-странно намерение изрази Сколари наскоро, като каза пред медиите на Острова, че се нуждае от плеймейкър, а "сините" притежават футболисти като Франк Лампард, Михаел Балак и Деко.

Вероятно честата промяна в мнението на Луиш Фелипе Сколари е продиктувана от световната финансова криза, която повлия значително на собственика на клуба Роман Абрамович. Руският олигарх е затегнал кранчето с парите за трансфери и сега бразилският наставник ще трябва да се бори с проблемите в атакуващата формация на "сините", което няма да е никак лесно, предвид високите очаквания към неговия тим.

Отборът на Челси започва новата година като втори в класирането на английската Висша лига, на три точки зад лидера Ливърпул и на четири пред шампиона Манчестър Юнайтед, който обаче има две срещи по-малко.

За очакваното не добро представяне на Челси във Висшата лига можете да четете в материала ни " Челси да забрави за титлата в Англия!"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ENEMY
10.01.2009 19:23

Определено им трябва някой много добър нападател с постоянна форма каквито Анелка и Дрогба не са.Сащо така те са много еднотипни и почти с нищо не могат да изненадат съперниците си.За да се стане шампион трябва цяла година да се играе добре а не няколко мача.

teodosi_4elsito
05.01.2009 21:19

Със риск да се повторя от миналите си коментари,смятам че трябва сериозно да се обърне внимание на ШКОЛАТА.Младати могат да вземат пример от Тери.Така се изгражда добър отбор,така и съзтезателите свикват със стила на игра на отбора.
И още нешо,не можеш да очакваш като сменяш тренъора през сезон да искаш светкавични резултати...Просто не става.За справка вижте Ман.Юнт със сър Алекс(без да съм техен фен) и Левски(София),със тяхната честа смяна на тренъорите!

Barbata88
05.01.2009 20:37

Така - първо аз също съм фен на Манчестър Юн. и Барселона, и по никакъв начин не подценявам Челси - напротив и аз смятам и го казах че имат невероятен отбор.... Но нещо куца в отбора безспорно - дали е на психологическа основа не знам, но това също е фактор и LEO_74 е прав! Но пак казвам че Челси няма чак такива традиции във футбола като големите имена! Те паднаха психологически след финала за КЕШ миналата година. Оттогава тръгнаха надолу! Започнаха сезона с някои добри резултати, но после се сринаха. Ако няистина са големи те трябва да го докажат! Излязат ли от тази криза, бъдат ли добър отбор и след Абрамович ще ги призная за велик отбор. Тепърва предстои да се доказват Челси. Пак казвам - гранд не се става за 4-5 години. Така че успех на сините и Глори Глори Ман Юнайтед!!

NoobSaibot
05.01.2009 19:03

Доста бързо започнахте да подценявате Челси.Аз съм фен на Юнайтед, но ще си кажа какво мисля за лондончани:
1.Техният отбор за пръв път от доста години насам играе атакуващ и атрактивен футбол, което много трудно се комбинира с ефективност (каквато се получава при Барселона и Юнайтед, които играят най-добрия футбол за мен).
2.Сколари е треньор, на който му трябва време, за да се видят резултатите.Той определено знае кои футболисти му трябват и съм сигурен че ще ги купи.
3.Липса на нападатели ли ?За мен Анелка не е сред най-добрите нападатели, без значение в каква форма се намира.Замислете се само колко от головете му са на празна врата, от рикошет или излезнал сам срещу вратаря.НО!Атакуващи халфове като Деко, Джо Коул, Саломон Калу, Флоран Малуда, Франк Лампард и нападател като Дрогба (който смятам, че много скоро ще започне да бележи, както миналите сезони) са достатъчни, за да правят отбора достоен за златото.

LEO_74
05.01.2009 18:55

При Челси проблемът е по-скоро психологически . Там има добри спортисти и големи имена , но тяхната спойка като отбор е ... демоде.Няма да си позволя съвети или конкретни наставления защото ... те си притежават услугите на "най - скъпоплатените специалисти".Успех (както се казва)!!!

Barbata88
05.01.2009 18:45

ММм положението в Челси тази година никак не е цветущо. На пръв поглед всичко изглежда розово - великолепен треньор, отлични играчи в почти всяка част от терена, големи амбиции,но......... няма пари!!!! Крайно време е тия от Челси да осъзнаят, че само с пари не става!! И ако продължават нещата така тима ще се срине. Просто отбора няма такива традиции във европейския футбол като Пуул, Юнайтед, та дори и Арсенал или Астън Вила, а също и Барселона, Реал М. и прочие и прочие.....гранд не се става ей така за четири - пет години с многомилионни трансфери (другите такива заблудени са Ман.Сити) Нека обърнат малко внимание на школата си! Да не би навремето Пуул или Юнайтед да са правили големи трансфери. Просто тези отбори имат традиции във футбола!! Аз реално на Челси им давам точно не повече от една-две години да се задържат в четворката ако Абрамович се разведе с тях! После идва златната среда и някое друго отбиване до Чемпиъншип и обратно. Примери колкото искате!! Съвета ми е да обърнат внимание на школата - даже това да им коства няколко сезона без трофеи!

AriesBG
05.01.2009 18:44

На Челси им куца точно играта в центъра , Франк Лампард е наистина добър плеймеикър обаче след тежката година която преживя сега малко е дръпнал назад.Доста разочароващо се представят Деко и Балак , в повечето случаи пречат на отбора отколкото да помагат.Добре ще е ако намерят някои стабилен в средата докато Есиен се оправи.