Матеус и Ицо заедно днес за \"Златната топка\"

10:54
Матеус и Ицо заедно днес за \"Златната топка\"
Cелекционерът на България Лотар Матеус и друг носител на "Златната топка", водил националния ни отбор - Христо Стоичков, ще се засечат днес в Цюрих на церемонията по награждаването на най-добрия футболист за 2010 г. За поредна година Лотар е сред поканените. Германецът е потвърдил присъствието си. За българската легенда на Барселона пък бе изпратен специален самолет от ФИФА. Камата, Луис Суарес, Ривалдо и Роналдиньо, носители на "Златната топка" като играчи на каталунския клуб, ще присъстват на връчването на приза, пътувайки на аероплан със 70-членна делегация от каталунци.

Всички те са поканени на церемонията, тъй като и тримата финалисти за престижното отличие са играчи на Барса – Шави Ернандес, Лионел Меси и Андрес Иниеста. Меси, носител на "Златната топка" за 2009 г., както и двамата испански национали няма да пътуват със специалния самолет. Те ще летят за Цюрих по-рано със своите семейства и приятели. На историческата първа церемония, на която ще се връчи обединената награда от ФИФА и "Франс Футбол", ще присъства и бивш помощник-треньор на българския национален отбор - Петър Александров.

"Шест години подред съм на церемонията за награждаването на футболист №1 на ФИФА. Така се случваше, че бях и единственият българин. Миналата година трябваше да дойде Краси Балъков, но не успя. Сега разбрах, че за Христо Стоичков са пратили специален самолет и вероятно ще дойде. Ще се радвам много да се видим с колеги. Самата церемония винаги е много интересна - събира се цялата футболна фамилия, поканена от Сеп Блатер", разказа живеещият отдавна в Швейцария Александров, който е асистент в лидера в първенството Люцерн.

"За мен Меси пак е безспорен №1. Но Испания взе световната титла, а Барса спечели всичко. Затова вероятно ще предпочетат Иниеста или Шави", добави бронзовият медалист от САЩ\'94.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация