Карвальо по-скъп от Гара, Левски даде ?350 000

10:50
Карвальо по-скъп от Гара, Левски даде ?350 000
Спортният директор на Левски Георги Иванов уреди вчера и третото ново зимно попълнение - заместник на Гара Дембеле Базил де Карвальо. Гонзо води преговори с мениджърката мадам Ба за личните условия по договора на 29-годишния нападател, информира "24 часа". А после отсече: "Разбрахме се. Подписваме договор и ще го представим с другите нови."

И в събота Иванов имаше разговори със Сокена Ба Бенжелюн за заплатата на Карвальо. Тогава не успяха да си стиснат ръцете, но 24 часа по-късно това се случи.

Преди това Гонзо бе договорил отношенията клуб-клуб с боса на Локомотив Пловдив Коко Динев. От "Герена" ще платят 350 000 евро за правата на новия голаджия от Лаута, който бе прекръстен от фенове на Вкарвальо. Това означава, че за Левски Базил излиза по-скъп със 150 000 евро от Гара Дембеле. През лятото на 2010 г. Георги Иванов договори преминаването на 24-годишния французин при "сините" срещу 200 000 евро. Тогава обаче никой не подозираше в каква сензация ще се превърне Гара.

Но има и други разлики в параметрите на двата договора. Коко Динев си запази 20 процента от правата на Дембеле, които ще му донесат още доста пари - по 200 000 евро за всеки милион, платен на "сините" за Гара. А срещу сумата от 350 000 евро "Левски" придобива пълните права на Карвальо.

Базил ще запази номера си от Локо Пловдив и ще носи 19 и върху синия си екип. Днес в 11,30 часа ще го представят пред медии и фенове заедно с вратаря Пламен Илиев и халфа Даниел Димов. Стражът ще получи №23, а полузащитникът - №8.

Ясен Петров ще изведе левскарите за първото занимание за годината в 12 часа. Ще отсъстват само Гара Дембеле и Жоазиньо. Дембеле си идва утре, а в сряда ще се яви в прокуратурата заради залавянето му с 1,62 промила зад волана и притежание на фалшива книжка. Жо си идва у нас във вторник.

Останалите чужденци - Сержиньо Грийн, Дъстли Мюлдер и Дарко Тасевски, ще са на линия още днес.

Очакваната продажба на Гара Дембеле може да се окаже и единствена. Левски няма да се разделя с Жоазиньо. Засега няма достатъчно задоволително предложение за Веселин Минев. Ако все пак се стигне до продажбата му, Левски е спазарил левия защитник на Черноморец Орлин Старокин.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация