Гара Дембеле: Искам да си ходя

12:22
Гара Дембеле: Искам да си ходя
Мениджърката Сокена Ба Бенжелюн афишира готовност да съди Гара Дембеле в интервю за "Труд".

Дамата скочи възмутена, защото звярът от Левски депозира молба за разтрогване на договора с нея.

Очакващата милионен трансфер звезда иска да работи с нов мениджър и чака думата на Френската футболна федерация дали контрактът с мадам Ба е скъсан. Под заканите за съд, ФИФА и какво ли не мениджърката явно има предвид обжалване. Битката пред Темида, а и по медиите, е съвършено нормална - става въпрос за стотици хиляди евро...

Царят на скандала Гара Дембеле май със скандал си сменя и мениджъра. Асът на Левски пусна жалба във Френската федерация, че иска да скъса договора с мадам Сокена Ба Бенжелюн. Голеадорът желае да работи с Кристиан Емил от базирана в Рединг агенция. Процедурата е естествена за футбола, но дамата въстана. Логично, става въпрос за десетки или стотици хиляди евро, особено при очаквания трансфер...

Нищо чудно накрая да трябва да се произнесе и ФИФА, но засега се чака само вест от Париж дали е прекратен договорът. После може да се обжалва.

Мадам Ба е майка на Юнес и Самир Бенжелюн от "Локомотив" (Пд), но м. г. стана известна у нас покрай Гара. А сега явно става още по-известна...

Защо Гара сменя агента? Вероятно защото Емил и колегите му имат повече опит с работа в Англия, която му е мечта. Но зад кулисите пълзят какви ли не слухове. Те стигат до 20% за мениджъра на Дембеле при трансфер. Това е незаконно по правилата на ФИФА. Но все пак става въпрос за около половин милион евро...

- Мадам Ба, знаете ли, че Гара Дембеле иска да прекрати договорните си отношения с вас като негов мениджър?

- Не, не знам.

- Какво ще кажете по този въпрос?


- Какво да ви кажа? Това са документи, трябва да се уважават. И нещо повече - това са човешки отношения и също трябва да се уважават. Когато сложиш подписа си, значи поемаш ангажимент. Аз съм подписала такъв документ и го изпълнявам. От другата страна е футболистът. Когато ми изтече пълномощното, тогава - край.

- Докога е договорът ви с Гара?


- О, няма да ви кажа. В "Левски"знаят, защото имат пълномощното. Когато водя играч в клуб, показвам пълномощното или оставям копие от него. Аз работя чисто и прозрачно. Може да попитате г-н Иванов (б.р. - Георги Иванов, спортен директор на "Левски") и г-н Коко (б.р. - Константин Динев, собственик на "Локо" - Пд).

- Гара реши да работи с друг мениджър...


- Казах ви - има подписани документи. И ако не ги признава, отива на съд или във ФИФА. В живота има правила и трябва да се играе по тях. Работя повече от година с Дембеле и последните събития много ме изнервят. Аз го доведох в "Локомотив" (Пд), аз го доведох в "Левски". Каквото иска - да прави. Но да не забравя какво е подписвал и кой какво е направил за него! Когато станат звезди, някои футболисти забравят откъде са тръгнали и кой им е помагал. Има си правила на този свят - ако караш без книжка, може да отидеш в затвора, нали?

- Това за Гара е особено актуално...

- Нямах него предвид. Просто дадох пример.

- Какъв човек е Гара?

- Аз не мога да кажа - той е добър, или той е лош, докато е мой клиент. Няма да е честно. Питайте в "Левски"!

- Не е ли нормално за футбола да се сменят мениджърите?


- Млади човече, знаете ли правилата на ФИФА? Ако един футболист подпише договор с друг агент, аз нямам проблем. Но проблем имат играчът и агентът. Това е ФИФА, такива номера не минават.

- Ядосана ли сте на Дембеле?

- Ядосана съм от всичко, което се случва! Пак ви казвам, когато подпишеш с един човек, поемаш мисия. Аз изпълнявам моята мисия и му показах в много ситуации, че може да разчита на мен. Знаете в какво положение беше изпаднал той в Гърция. Четири-пет месеца не играеше (б.р. - във втородивизионния гръцки "Пиерикос"), имаше разправии със съотборниците. Няма мачове, няма пари. Аз отидох в Пловдив и казах: "Мистър Коко, ето, това е пълномощното ми. Работя с футболисти и клубове в Англия, във Франция. Дембеле е добър играч, вземете го!" Той ме послуша и не сгреши.

- Защо решихте да помагате на Гара?

- Защото го познавам от 13-годишен, когато беше в базата в Клерфонтен. Тогава около него се въртяха много агенти. Мосю Ги Ру, знаете кой е той, ме помоли преди повече от година да го измъкна от Гърция. Синът ми Юнес също настояваше: "Мамо, помогни му, моля те!" И го направих. После отидох при г-н Иванов и му казах: "Ако ви трябва голмайстор, вземете го в "Левски"!" Убедих мистър Коко да го продаде. А сега Гара стана звезда и казва: "Мадам Ба, спираме!" Това е лудост. Трябва ли да се съдим във ФИФА? Но ако се наложи, няма да ми мигне окото. Аз съм вряла и кипяла, играя по правилата и искам с мен да играят по правилата.

- На терена Гара е великолепен, но извън него си навлича неприятности...


- Ох, всяка седмица това момче върши глупости. Правя най-доброто, за да го спасявам. Мога да ви кажа много случаи. Това ми е работата като негов агент, но той все пак не ми е син.

- Кога за последно говорихте с него?

- Преди няколко дни му звънях два пъти по телефона, не ми вдигна. Писах му имейли, не ми отговори. Може да си почива, не знам.

- Ще бъде ли продаден Гара?


- Зависи от "Левски", това е работодателят, това е шефът. Ако иска, може още утре да го продаде.

- А какво иска Гара?

- На 12 декември говорих лично с него и той ми каза: "Мадам Ба, искам да си ходя!" Аз му отговорих: "Ако играеш добре, ще те вземат. Но г-н Батков и г-н Иванов трябва да решат. Казах какво иска Гара на г-н Иванов в негово присъствие.

- Колко струва той по ваше мнение?


- Той е добър футболист, но пазарът е в криза. По мое мнение и грубо казано, той струва между 1 и 2 млн. евро. Толкова е реалната цена на играчи от това ниво на пазара.

- А какъв е реалният интерес към Гара?

- В началото имах два английски клуба. Единият от Висшата лига, другият от Чемпиъншип. Но заради проблемите в личния му живот казаха, че не искат играч с такова поведение. Скоро се обади мениджърът на един клуб от Италия.

- Какво знаете за агентите, които искат да ви отмъкнат Дембеле?

- Те не са направили нищо за него в миналото, а сега искат да ти откраднат десерта под носа. Но аз ги чакам, как ги чакам само! Не се шегувам, да знаете! И за мен не е въпрос на пари. Аз имам пари достатъчно. За мен е въпрос на чест и уважение. Затова ще се боря докрай.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

plamo_85
09.01.2011 23:08

Стана звезда и ето вижте ме аз съм номер едно *lol* Познато за България, ако отиде в европа никой няма му търпи глупостите да пие и да шофира *beer*

donatelo
09.01.2011 17:08

orlio_wins ,определено имам предвид Орлин Орлинов,който е бивш вече играч на ЦСКА,и който изнасили и преби онзи крокодил Катрин Вачева!!!.И недей да пишеш глупости преди да си наясно със своята съшност!!!Нищо лично братле,но не знам какво не ти стана ясно от моя пост?Нали "Не само едно магаре се казва Марко"!!!

ANTWERPMIRACLES
09.01.2011 14:57

С една "малка" , но доста съществена подробност . При Орлинчо имахме съобщение от Катрин Курвата , адресирано до медиите *smile* с цел популяризиране и самореклама . Няма даже подадено оплакване до следствието . Разбираемо . Нито има свидетели , нито има медицинско удостоверение . *joking* Докато при негара , нещата са съвършено различни . Там престъплението е установено не от някой друг , а от самите следствени органи . И има повдигнато обвинение и образувано наказателно производство . Присъдата е неизбежна . А , и все повече стават достояние и някои обстоятелства от досието на маймуна от престоя му в други държави . И няма начин тази присъда да бъде условна , без да се наруши закона и това да предизвика обществен скандал . Убеден съм , че една от причините , негърът да не иска да се върне е и тази , че компетентни хора са му подсказали , че вероятността , присъдата да е ефективна, никак не е малка .

orlio_wins
09.01.2011 14:55

А,ако говориш за Орлин Орлинов,значи не съм те разбрал правилно!

orlio_wins
09.01.2011 14:52

"donatelo" "помака орлинчо",ако визираш мене,че едвам ти разбирам съм от Левски.Явно колкото разбираш-толкова правилно и пишеш!

donatelo
09.01.2011 14:39

ANTWERPMIRACLES,колкото господата от прокуратурата си свършиха работата с помака Орлинчо от цецка, толкова щеси я свършат и сега! *thumb_up*

orlio_wins
09.01.2011 14:28

Трябва да се вдигнат мерките,а не постоянно да четеме как всеки си прави каквото си иска.Нима не искаме футболист,който да играе за Левски,а не поредния компромис,защото бил добър!Хората са си го казали-"Ние не го искаме,заради изцепките му извън терена",тогава какво прави той в Левски?

Ergin72
09.01.2011 14:22

Левкар съм , НО мисля , че Дембеле вече прекали и забрави от къде е тръгнал ! Прекалено много си повярва . Но тук жената си е права за мен нищо,че съм левскар и уважам Дембеле като футболист ,който направи много за Левски , той много си повярва мисля ,че трябва да се посъвземе малко защото ,ако продължава така нищо добро не го чака ! *smile*

orlio_wins
09.01.2011 14:15

За съжаление Дембеле се оказа поредният типичен пример какъв тип футболисти НЕ трябва да се купуват,но за да казваме,че за България е добре,значи сме все още долу на дъното. *smile*

onzzy
09.01.2011 14:15

Що така бе .Къде ще намериш друго място като Студентски град

Cristian0
09.01.2011 13:51

Лично по мое мнение нито ще го арестуват, нито ще е по-добре за Левски и за българския футбол ако той си тръгне.Все пак Левски е отбор с амбиции да направят нещо в Европа а с играчи като Дембеле,ЖО и Дарко това е много трудно,а без тях почти невъзможно!!!!








ANTWERPMIRACLES
09.01.2011 12:56

Само аз ли си мисля , че този маймун няма да се появи нито на утрешната първа тренировка , нито пък и на следващия ден , както обявиха официално . *wink* . А , ако все пак го стори , ще ми е любопитно да видя , дали господата от прокуратурата ще го чакат на летището с подарък от две свързани една с друга метални гривни , с които да украсят китките му ?