Любослав Пенев: Отпуснем ли се, ще имаме проблеми

18:27
Любослав Пенев: Отпуснем ли се, ще имаме проблеми
Треньорът на Литекс Любослав Пенев заяви преди началото на днешната тренировка на "оранжевите", че не бива неговия тим да се отпуска, заради преднината си в класирането на "А" група.

"Започваме подготовката в прекрасно настроение. Днес за първи път ще тренираме заедно", заяви Пенев.

"Три дни правихме различни изследвания. При нас всичко е наред. Отдавна съм готов с програмата и с контролите, които ще играем. Знам ги и като противници, и като дати. Няма нещо, което да се е променило. Така ще остане до началото на първенството. Може би ще имаме едно, две попълнения. Работи се по въпроса, когато стане факт ще ви кажа имена и повече подробности. Няма да ви кажа на кои постове. Не е тайна, но предпочитам нещата първо да станат факт. По принцип търсим футболисти за всички линии. Гледаме и чужденци, и българи. Не бързаме с покупките, има още много време. Днес все пак е първи ден от подготовката. Нямаме планове да се разделяме с наши футболисти, защото те имат договори. Тренираме с всички. Гледаме да привличаме и да ставаме по-силни. Това е идеята. Когато има оферти ще говорим", каза още той. Любослав Пенев говори и за представянето на Литекс в първенството:

"Авансът ни е заслужен след три месеца сериозна и тежка работа. Момчетата бързо асимилираха начина и метода на работа. В никакъв случай не трябва да се отпускаме. Когато един отбор го направи, идват проблемите. Това е едно временно класиране. Ще работим да завършим там. Това е един логичен аванс, който трябва да запазим. Следя всички отбори и какво се случва в тях. Интересно ми е да знам какви маневри предприемат. Обичам да съм информиран. Треньорът на шампионите призна, че обмисля варианта да вземе момчета от школата: "Ще има две или три нови момчета от академията. В момента уточняваме списъка с футболисти, които ще пътуват утре. Наясно сме с групата. Някои може би ще дойдат малко по-късно, тъй като са болни. Винаги ще има млади футболисти. Те реално са бъдещето. Трябва да поемат щафетата след 2-3 години. Имаме доста млади футболисти и се справят много добре".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация