Цената на Дембеле падна под 2 милиона евро

10:20
Цената на Дембеле падна под 2 милиона евро
Цената на Гара Дембеле не може да стигне дори 2 млн. евро. Поне така беше до вчера. Най-сериозната оферта за 24-годишния нападател на Герена беше от италианския Киево.

Тя е за около 1,8 млн., като при определени договорки може да доближи 2 млн. Това в никакъв случай не са малко пари, но е с над 30% по-малко от първоначално исканите от Левски 3 млн. и отгоре. Босът Левски Тодор Батков беше определил вчерашния ден като крайна дата за продажба на Дембеле

Сделката обаче ще чака още. По информация на "7 дни спорт" общо четири клуба са изявили желание да купят Дембеле. Най-много е давал клуб от Китай, шефовете били готови да броят 3 млн. евро и да си носят Гарата у дома. Сделката обаче пропаднала, след като Дембеле отказал да ходи в Китай. Онези пробвали и с Тасевски, македонецът също ги отрязал.

По-рано през декември Тодор Батков пък е отказал оферта от английския Рединг. Играeщият в Чемпиъншип клуб е наддал няколко пъти, като почнал от 600 000 евро и стигнал до 1 млн. От Левски обаче отказали. Хабер за Дембеле се получил и от Галатасарай

Турците обаче давали по-малко и от Рединг, аргументът им бил нощните подвизи на нападателя. И от това не излязло нищо.
Така на този етап пред Дембеле има три варианта. Първият е Батков да приеме офертата от Киево.

Твърди се, че едно от предложенията на италианците е да откупят 50% от Дембеле срещу 1 млн. евро и да го вземат да играе при тях, като половината от правата му ще останат собственост на сините.

Другата възможност била 6-месечен наем с опция за закупуване. От Левски обсъждали да приемат този вариант, но само ако цената на наема и последващото закупуване достигне поне 2,5 млн. евро. От Киево обаче предлагали около 2 млн. На преговорите миналия понеделник е станало въпрос и за твърда сума за незабавно закупуване от около 1,8 млн. евро. До снощи от Левски нямаше информация да са приели някое от предложенията на Киево.

Другите два варианта пред Дембеле са да остане в Левски или да отиде в Англия. За първата възможност Тодор Батков спомена онази вечер в интервю по телевизията.

- Дори и да остане, няма да е лошо. При всички положения ще се подсилим с още един нападател - каза Батков.

Вариантът с продажба в Англия пък се пръкна в четвъртък. Мениджър на име Крисчън Емил, за когото няма никакви сведения в интернет освен регистрацията му във ФИФА, обяви че урежда Дембеле за Англия. До вчера нямаше потвърждение от нито един отбор на Острова, че се интересува от нападателя на Левски. Надлъгването продължава.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация