ЦСКА отново вдига капитала на акционерното дружество

10:03
ЦСКА отново вдига капитала на акционерното дружество
ЦСКА отново ще трябва да вдигне капитала на акционерното дружество, ако иска да докаже, че е работещо предприятие, твърди източник от лицензионната комисия на БФС. Проблемите на “червените” били доста по-сериозни от само разплащането с клубовете по трансфери на играчи. Трябвало да се обслужи и дълг към НАП или поне да се гарантира с вдигане на капитала.

В момента уставният капитал на дружеството е 6,5 милиона лева, като актуализацията бе направена заради лиценза този сезон на 20 януари 2010 година.

Ако това не стане, НАП може да поиска от съда фирмата да бъде обявена в несъстоятелност.

Всички акции на ЦСКА са притежание на дружеството “Титан Спорт”, което е с капитал от 50 хиляди лева, а то от своя страна е също така 100% собственост на “Титан Интернешънъл Холдинг”. Никъде няма офшорна фирма, както се изцепи Татяна Дончева преди няколко дни.

Според новите изисквания на УЕФА се следят вече дълговете до 31 март, а не до края на календарната година. Така всичко трябва да е изчистено до тази дата.

В новите изисквания за финансов феърплей, които влизат в сила от догодина, пък има клауза, според която ако дадено акционерно дружество в три поредни години запише загуба, то лицензът автоматично се губи поне за евротурнирите. Това подплаши доста от европейските грандове, които редовно обявяват, че са на червено.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация