Вуцов: Левски трудно ще настигне Литекс без Дембеле

17:32
Вуцов: Левски трудно ще настигне Литекс без Дембеле
Именникът днес Иван Вуцов заяви, че любимият му Левски трудно ще настигне водача в "А" група Литекс, ако продаде головата си машина Гара Дембеле през януарския трансферен прозорец.

70-годишният Вуцов сподели: "Посрещам именния си ден с приповдигнато настроение. Настроен с желание всичко да е добре".
Той даде оценка на изминалата 2010 година в българския футбол, заявявайки: "През миналата година имаше и хубави, и лоши моменти. Но не може да сме доволни, защото не бяхме участници на световните финали. Това е минус. Несбъдната мечта за нас. Иначе отново имаше клубни първенци и хора, които са доволни от работата си".

Легендата на Левски обаче не поиска да се нагърби с прогноза за това кой ще бъде шампион в "А" група през този сезон.

"Трудно ми е да предположа, но Литекс има добър аванс, има нелош състав и няма да го развали. Не знам дали преследвачите им няма да продадат най-добрите си футболисти. Има пет месеца до края на шампионата през май, но това не значи, че Левски ще се откаже от целта. Зависи все пак какво ще продаде и какво ще купи", продължи Вуцов.

Запитан дали говори конкретно за очакваната продажба на Гара Дембеле, той отговори: "Много ще е трудно да бъде заместен. За мен това е добър футболист, показателен човек за съвременния футбол, който трудно се замества. Те казват, че са намерили друг човек, но не знам кой би паснал на тима за толкова кратко време".

В момента Левски е на второ място в "А" група с 32 точки, на 5 зад лидерите от Ловеч. За новата година като цяло и в българския футбол, Вуцов си пожела следното: "Пожелавам здрава, мирна и щастлива година. Хората да са радостни и щастливи. Да има повече радост във футбола и достоен завършек на годината. Най-добрите призьори да търсят успешно участие в европейските клубни турнири".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари