Забраниха Муту да тренира

16:52
Забраниха Муту да тренира
Само два дни, след като си тръгна от тренировка, румънският нападател Адриан Муту получи забрана от тима си Фиорентина да стъпва на тренировъчното игрище на "виолетовите".

Муту предизвика гнева на шефовете си в сряда, след като си тръгна от тренировка след среща с агента си и клуба. Той се яви отново в петък, но му бе посочена вратата.

" Фиорентина... реши да извади с незабавен ефект футболиста Адриан Муту от тренировките и подготовката на тима", споделиха "виолетовите" в изявление на официалния си сайт.

"Решението бе взето след сериозния провал на Муту да изпълни задълженията си по договор, предизвиквайки сериозна спортна и икономическа вреда на клуба и показвайки липса на уважение", добавиха от Фиорентина.

Освен това, те искат да съдят румънеца за нарушаване на договора. Муту не е непознат на скандалите, след като бе наказан да не играе за седем месеца през 2004 година заради употреба на кокаин. Тогава футболистът играеше в Челси. Лондончани го уволниха и го осъдиха за нарушаване на контракта, а Муту трябваше да им плати 17 милиона евро като компенсация.

Той се провали и на допинг тест през януари миналата година, поради което не игра девет месеца. Малко преди да се завърне в игра, той отново бе в заглавията на вестниците, след като счупи носа на сервитьор след конфликт за неплатена сметка в нощен клуб. Досега той е изиграл шест мача за Фиорентина през сезона, вкарвайки един гол.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

admirall
07.01.2011 18:10

За какво им беше на Фиорентина таралеж в гащите *joking*