Блатер: Световното в Катар най-вероятно ще е през зимата

12:24
Блатер: Световното в Катар най-вероятно ще е през зимата
Президентът на световната футболна централа ФИФА Сеп Блатер намекна за първи път официално, че Световното първенство в Катар през 2022 година най-вероятно ще се проведе през зимата, вместо както е по традиция през лятото.

Катар получи изненадващо домакинството на най-големия футболен форум през 2022 година, въпреки факта, че през лятото там температурите стигат над 40 градуса по Целзий. Блатер обаче заяви, че няма притеснения, защото е много вероятно турнира да се проведе през зимните месеци. Той заяви по време на кръгла маса в Доха преди началото на турнира за Купата на Азия:

"Очаквам Мондиала да се проведе през зимата, защото когато става въпрос за футбола трябва да бъдат предпазени най-важните хора - играчите".

Германската легенда Франц Бекенбауер, който е член на Изпълкома на ФИФА, както и националния селекционер на Англия Фабио Капело, подкрепиха идеята. Президентът на УЕФА също симпатизира на това предложение. Основният проблем обаче ще бъде факта, че по това време в Европа ще има мачове от местните първенства, най-вече в Англия.

Блатер добави още: "Те трябва да съберат организационен комитет, а след това ако искат да променят нещо трябва да се обърнат към Изпълкома на ФИФА, който може да променя всичко. Имаме достатъчно време да разгледаме този въпрос, все пак има още 11 години до шампионата".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

hrasta
07.01.2011 13:28

Няма спор, че избора на Катар е доста съмнителен, при условия кои държави бяха конкуренти. Явно парите си казват думата.