Благо готов да взима с 2/3 по-малко в Щутгарт

11:00
Благо готов да взима с 2/3 по-малко в Щутгарт
Националът Благо Георгиев е готов да намали с 2/3 заплатата си, но да играе в Щутгарт. Това разкри пред "24 часа" източник, който е в течение на събитията около евентуалния трансфер на халфа на руския Терек Грозни.

На заминаване за Турция, където тимът от чеченската столица Грозни провежда първия си подготвителен лагер за годината, Благо обяви, че в Анталия ще преговаря с "швабите". Германският тим също тренира в южната ни съседка.

Лично спортният директор на Щутгарт Фреди Бобич се е обаждал няколко пъти по телефона на Георгиев и двамата са обсъждали възможността той да се завърне в Бундеслигата. Юношата на Славия игра там с екипа на Дуисбург през сезона 2007/2008.

В Терек Благо взема почти милион евро на година. Към това той редовно си добавя по някоя парична или предметна премия от президента Рамзан Кадиров, чийто любимец е. Желанието на навършилия наскоро 29 г. Георгиев да играе в по-силно първенство от руското обаче го е накарало да заяви готовност да взема при "швабите" 1/3 от възнаграждението си в Грозни.

От Щутгарт едва ли биха могли да му предложат нещо повече, тъй като, за да го привлекат, трябва да бъде платена трансферна сума. Преди 2 г. Терек брои 1,5 млн. евро на Славия за правата на универсалния халф. Договорът на руския клуб с Георгиев е до края на 2012 г.

Вчера руският сайт gazeta.ru пусна информация, че "швабите" са приготвили 2,5 млн. евро за Благо. Тя обаче не изглежда достоверна с оглед на възрастта на българина и трансферната политика на клуба.

Освен това в закъсалия на предпоследно място в Бундеслигата Щутгарт флангови халфове, какъвто основно е Георгиев, са двама германски национали - Кристиан Треш и Кристиан Гентнер, и един сръбски - Здравко Кузманович.

Ако все пак стане вторият българин в една от емблемите на германския футбол след Красимир Балъков, без да броим риталия само в контроли Иван Стоянов, Благо ще има възможност да играе в Лига Европа.

Въпреки назавидното си положение във вътрешното първенство "швабите" преминаха груповата фаза и на 1/16-финалите излизат срещу португалския гранд Бенфика.

Според друг източник на "24 часа" Терек много трудно ще се навие да продаде Благо и той твърдо ще остане и през тази година там. Ръководството на клуба държало много да запази българина и със сигурност щяло да обяви цена, която е много трудно да се плати.

Абсолютно изключено пък било от Терек да се съгласят с трансфер на Георгиев в друг отбор от руската Висша лига.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Kalinho
07.01.2011 21:02

ice_arsen явно или познанията са му стари или чичко Гугъл и википедия бъркат

kokicat
07.01.2011 19:10

Абе Благо играй добре и ние ще те ценим! *beer*

ice_arsen
07.01.2011 17:47

dementte браво за познанията ти и ако този пич,който е писал статията беше под мое ръководство бих го освободил веднага защото тя е пълна с глупости и неточни твърдения а в днешно време само с едно поклащане на мишката може да ги разбереш ,така че моля "творците" в този сайт да бъдат малко по-отговорни и да предоставят по-достоверна информация ,защото това е само в тяхна полза *thumb_up*

dementte
07.01.2011 17:00

Автора на статията трябва малко да си опресни знанията за германския футбол. "Германски национали" Кристиан Треш и Кристиан Гентнер, Треш има 1 мач на турнето им в Арабия, а Гентнер не сам сигурен дали и толкова има. А колкото ди сръбския национал чието име всъщност е Здравко, а не Златко Кузманович играе на всяка друга позиция, освен крило. *lol*