\"Канарчетата\" се включиха в честването на годишнината от рождението на Ботев

10:56
\"Канарчетата\" се включиха в честването на годишнината от рождението на Ботев
Футболен клуб Ботев Пловдив и привърженици на клуба се включиха в честванията на град Калофер по случай 163 години от рождението на нашия велик поет и революционер Христо Ботев.

Клубът официално бе представен от помощник треньора Димитър Вичев и част от екипа на официалния сайт, които поднесоха венец в родния град на възрожденеца. На церемонията присъства министърът на образованието Сергей Игнатов и кметицата на Калофер София Димитрова. Множеството от 200 човека заедно с официалните лица се поклониха първо на родната къща на поета революционер, а после и на величествения паметник над Калофер. Бе поднесен и венец на славата.

В Пловдив в 13:30 часа в "Цар Симеоновата градина", председателят на УС и старши треньор Марин Бакалов, заедно с финансовия директор Иван Йотков положиха венци от името на футболен клуб Ботев Пловдив, а след тях цветя пред паметника на революционера поставиха и много фенове на жълто-черния клуб. Венци поставиха и от ДЮШ на Ботев на паметника на стадиона от 12:00 часа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация