Рома постигна пълен обрат срещу Катания в голово шоу

17:53
Рома постигна пълен обрат срещу Катания в голово шоу
Рома победи Катания с 4:2 като домакин в драматичен двубой от 18-я кръг на Серия А.

Двубоят започна страхотно за домакините, които откриха резултата още в четвъртата минута. Де Роси отправи плътен удар по земя от границата на пеналта, Андухар плонжира и изби, но топката попадна в Бориело, който я чукна в мрежата от близко разстояние.

След това обаче, "вълците" отстъпиха инициативата на сицилианците и в 29-а минута след изпълнение на корнер Матиас Силвестре надскочи отбраната на римляните и успя да изравни резултата. Топката премина голлинията на Рома, въпреки отчаяният опит на Фабио Симплисио да я изчисти.

В 37-а минута пък Макси Лопес бе изведен зад гърба на защитата на домакините и финтира Жулио Сержио. След това таранът на Катания с прецизен завършващ удар намери мрежата за 1:2.

Още в самото начало на втората част Рома изравни резултата след спорно решение на съдията. Рийзе проби по левия фланг, нахлу в пеналта на гостите и от аутлинията центрира за Бориело, който с глава от близко разстояние прати топката в мрежата. При повторенията на положението ясно се видя, че в момента на паса на Рийзе топката е преминала с пълния си обем аутлинията. Играчите на Катания яростно протестираха, но това не промени решението на рефера - гол за Рома.

До края на двубоя домакините имаха териториално превъзходство и повече владееха топката, настървено търсейки трети гол.

В 83-а минута отбраната на гостите сбърка и Бориело се озова сам срещу Андухар, но от близо стреля в тялото на вратаря.

Две минути по-късно Тоти бе изведен на чиста позиция на границата на пеналта. Капитанът на Рома влезе в наказателното поле и пробва удар, топката рикошира в бранител на Катания и попадна на крака на резервата Вучинич, който от границата на малкото наказателно поле я прати в мрежата за 3:2.

Крайният резултат бе оформен в даденото от съдията продължение, когато Тоти бе изведен зад гърба на отбраната на гостите при последната контра на "вълците" за мача. Капитанът видя, че Вучинич е на добра позиция и му пусна хоризонтален пас, като черногорецът просто чукна топката в мрежата, забивайки втория си гол в срещата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kokicat
06.01.2011 18:13

Ето това е страхотен мач и браво на Рома показаха характер и разкриха потенциала си! *beer* *thumb_up* *party*

GTonchev
06.01.2011 18:07

*lol* И кое му е Тотото на тоя мач бе ОТРЕПКА ... След 30-тата минута Рома направо разпиля по терена играчите на Катания ... Напълно заслужена победа Браво на Бориело и Вучинич за головете ... А Раниери малко да почне да мисли и да промени стартовия състав за другия мач ... Не може да имаш играч като Вучинич и да го държиш резерва до 80-та минута ... *beer*