Хофенхайм блокира трансфер на Ба в Уест Хям

14:51
Хофенхайм блокира трансфер на Ба в Уест Хям
Генералният мениджър на Хофенхайм Ернст Танер предупреди нападателя на тима Демба Ба да забрави за трансфер през този месец и да се готви да прекара следващите шест месеца без клуб.

Ба отказа да замине с тима от Бундеслигата на предсезонния лагер в Испания, заради сериозния интерес към него от страна на английския Уест Хям. Хофенхайм обаче са отхвърлили офертата на "чуковете" и оттогава играча стачкува. Танер твърди, че Ба ще трябва да приеме последствията от своите действия, но няма да му бъде позволено да си тръгне. Шефът на Хофенхайм заяви за сайта на тима:

 "Казах му, че трябва да очаква правни действия от наша страна. Той ще бъде глобен, договора му ще бъде прекратен, но няма да може да играе за друг отбор. Ние вече имахме тази ситуация, в която Демба Ба иска да изниже на всяка цена. Начинът, по който играча се опита за втори път да шантажира своя работодател най-вероятно няма прецедент в Бундеслигата".

Ба вече заяви, че няма да играе повече за Хофенхайм, когато Щутгарт го искаше през 2009 година. На него обаче му бе наредено да изпълни своя договор, а той в крайна сметка прие факта, че няма да ходи никъде.

Танер добави: "Поведението на Демба ще има последствия, това е сигурно. Не може да бъде толерирано това поведение към работодателя и към съотборниците му".

Ба все още не се е завърнал от зимната си ваканция и ще бъде глобен солидно.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация