Балa: Връщам се в България за пролетните кръгове

09:05
Балa: Връщам се в България за пролетните кръгове
Доскорошният треньор на бургаския Черноморец Бургас Красимир Балъков бе открит вчера от "24 часа" в Германия. Той разказа какви са непосредствените му планове.

- Г-н Балъков, къде изкарахте празниците?

- Новата година посрещнах на Канарските острови. Изкарах приятно сред приятели. След като си тръгнах от България, бях на още две места в Испания. Първо при сина ми, а след това на почивка. Сега съм в Германия.

- Какво ще правите оттук нататък?


- Принципно съм решил да си почина поне до края на този месеци тогава да се поогледам. Треньорската професия обаче си има свои особености. След като започне вторият дял на първенствата, отборите, които не вървят, прибягват до смяна на треньори. Аз обаче не търся в момента на всяка цена ангажимент. Много е важно какъв вариант би се отворил за нова месторабота. За мен е закон да приемам само предложения, които наистина пасват на моята футболна философия. В треньорството може да има и изненади. Ето например вижте какво стана в Хофенхайм. След дълги години работа Ралф Рангник изведнъж напусна и спешно трябваше да се намери нов треньор. Тъй че всеки ден може да пристигне някое неочаквано предложение.

- Ако не се обвържете с някой клуб следващия месец, как ще запълните времето до лятото?

- При всички случаи няма да стоя със скръстени ръце. При положение че съм свободен от ангажименти, ще си уредя стажове в някои клубове. Ще търся големи имена в Европа, където наистина ще мога да науча нещо и да дообогатя опита си. Също така вероятно ще пътувам, за да гледам мачове и някои футболисти, които представляват интерес за мен. В бъдеще може да ги привлека в новия си отбор.

- Кога ще се приберете пак в България?


- Смятам да се върна още за началото на пролетния дял в “А” група. В първите няколко кръга има доста интересни мачове и искам да ги проследя.

- Сигурно има такива с участието на Черноморец.

- Разбира се. Надявам се отборът, с който работих 2 г., да запази темпото си в първенството и да завърши на място в челото. Черноморец има основата за това.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация