Обявиха Моуриньо за треньор номер едно на 2010, Гуардиола остана втори

13:34
Обявиха Моуриньо за треньор номер едно на 2010, Гуардиола остана втори
Международната федерация по футболна статистика (IFFHS) определи Жозе Моуриньо за клубен треньор на 2010 година, награда, която той печели за трети път в кариерата си.

Наставникът на Реал Мадрид, който спечели требъл с Интер през миналия сезон, спечели с комфортна преднина. Той е събрал 294 точки, над 100 повече от втория в класацията - треньора на Барселона Хосеп Гуардиола.

Трети е тактикът от Байерн Мюнхен Луис ван Гаал. Моуриньо спечели това отличие през 2004 и 2005 година. По-надолу в класацията е треньорът на Атлетико Мадрид Кике Санчес Флорес, който е четвърти, след като тимът му спечели турнира Лига Европа през миналия сезон.

Карло Анчелоти, който изведе Челси до дубъл, пък е пети.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sasedq
04.01.2011 08:23

LondonLeons Да че в последния сблъсък между тях гуардиола нарави за смях "специалния" със специален резултат 5 на 0

LondonLeons
04.01.2011 01:50

тоя bullit_r32 е като цяла конюшна коне с капаци *sick* а знаеш ли каква е разликата между Моуриньо и Гуардиола???

boc1
03.01.2011 21:46

bullit_r32: "Снайдер който незнае как да си завърже обувките" *lol* Хаха, конкурираш Къци?

sasedq
03.01.2011 21:18

Напълно нормално нещо да обявят Моуриньо за номер едно треньор все пак спечели всичко а когато треньор спечели шампионска лига ,първенството и купата на страната просто е неизбежно да спечели този приз.

peshotar
03.01.2011 20:29

gangsteraa абсолютно съм съгласен с всичко освен че САФ не би достигнал до 1/4 финал до ШЛ с друг отбор.Ако не се лъжа преди да поеме Манчестър,е бил треньор на Абърдийн и именно с тях стига 1/4 финал на ШЛ!!! *beer*

manutd777
03.01.2011 20:13

Мамка му тттто и булета ме разкриха. Аз наистина не съм фен на Юнайтед, дори не съм гледал мач на "Червените .. Ъ какви бяха?". Дори мислех, че Кристиано Роналдо е англичанин, от школата на Ман Сити. Те за него са биха на Хейзъл май а? Ама накрая Юнайтед успяха да го откраднат. Също смятах, че на САФ майка му го е изсрала на центъра на Олд Трафорд, но като се поразрових из уикипедия открих, че всъщност Сър Алекс е колумбиец. Ейй, някви гении сте вие как ме разкрихте ебаси.. *thumb_up*

kokicat
03.01.2011 18:27

Абсолютно съм съгласен с тази класация! *beer*

gangsteraa
03.01.2011 18:12

А тва за тези качества , които им се развиват няма никаква файда от тях че можел да измисли нещо уникално , а другия да не те разбере нали се сещаш , че ще го направи веднъж два пъти когато види , че не е същия колектив и повече няма да го направи ... Радвайте се , че попаднахте на Рийкард , който доста критикувате , наложил този невероятен стил , и също така , че успяха да изградят невероятен колектив каталунците , а подобен колектив се гради с доста години , за да могат всички да паснат към него , а не да казвате , че това е дело не футболния гений на треньора Хосеп Гуардиола ! Спирам да коментирам по темата лек ден !

gangsteraa
03.01.2011 18:11

А нали се сещаш , че тези умения , които се развиват в барса , са абсолютно безполезни , когато един или двама от мотора на отбора липсват или бъдат заменени с нови ?! Нали точно за това ибра си замина ?! Нали точно за това , където и да отидат тези футболисти произведени от тактическия нюх на Моу ще бъдат ключови и на топ ниво ?! Не искам и да си представям Иниеста редом до играчи като есиен , Камбиасо , Куаресма или нещо такова , това са само примери ... Целия този успех на Барса се дължи на невероятния им колектив , единствената роля на Пеп е да мотивира футболистите , и би трябвало когато пристигне нов играч , който не може веднага да пасне на този колектив , именно треньора е този , който да го въведе по някакъв начин , не да го убижда и да казва не е моя грешката , че той дойде !!! Именно там е проблема на Барса , че те едва ли не си играят като лапетата , този не го харесвам няма да играе с нас , този го харесвам ще играе , точно заради това Вия горе долу пасна там , защото е играл дълго време с Шави и Иниета в Испания и не само с тях ...

bullit_r32
03.01.2011 17:49

Също в една такава игра в пъти по-бързо се развиват следните качества на футболистите:Бързина на отреагиране, позициониране, намиране на празните пространства, техника на владеенето на топката, точност на пасовете, дрибъл(в пъти повече при Меси и Алвеш), разждат се десетки нови идей за отиграване на дадено положение.Плюс това футболистите придобиват НЕВЕРОЯТНОТО КАЧЕСТВО да играят на коя и да било ОФАНЗИВНА ПОЗИЦИЯ.Примерно Меси, Иниеста, Педро, Шави, вече и Вия.Уменията който НЕ СЕ развиват много са - Шут от пряк свободни,центриране от корнери и далечните шутове, както и обикновенните центрирания.

bullit_r32
03.01.2011 17:41

@gangsteraa : Грешил, приятелю!ЩЕ ти кажа защо!Един футболист неможе да стане звезда само ако отиде при по-добър отбор с по-добър треньор!Отделно не съм съгласен че при Моу футболистите имат по-голям шанс за индивидуално развитие на УМЕНИЯТА, даже обратното - защото при него е наложена тактическата игра!Тоест показателите на един футболист не са от значение, от значение е това дали футболистът изпълнява наставленията!Например при една Барселона, където има много скоросна отборна игра с много подавания и много шантаво-измислени хрумвания примерно на един Иниеста, който всеки път измисля какви ли не чудати отигравания и прочие.И мисълта ми е при една такава игра ИНДИВИДУАЛНИТЕ КАЧЕСТА на футболистите се развиват в ПЪТИ ПОВЕЧЕ от колкото при следването на която и да е тактическа схема където футболистите като роботи изпълняват казаното от треньора!

bullit_r32
03.01.2011 17:35

Много други критици пишат в статиите си че именно Лапорта е направил грешката не Гуардиола!А Пеп дори и да каже че иска някой много скъп трансфер, просто няма да му се разреши дори и да е спечелил 50 трофея.Това е така, защото в Барселона си има политика и тя се спазва!Никой няма да довери десетки милиони на треньор с профи. стаж 2 години(до тогавашно време)!Тези решения тогава се взимаха от г-н Лапорта който виждаше проблемът в Защитата(тогава имаше такъв проблем, особено при контра-атаки с/у отбора) и реши че трябва да се вземе уж 'класен' защитник.Уви..Чигрински се оказа боза..Но пак повтарям решението за Чигрински е "един вид" наложено от Лапорта.Пеп не е виновен!

bullit_r32
03.01.2011 17:34

Не ми се джафка за трансерната политика на Моу и Пеп..писал съм много пъти по тази тема в този сайт..пресмятал съм го..статистиката съм преглеждал десетки пъти..Стигнах до твърдението че - 80 Мил евро е дал Моу откак е на чело на Реал за нови попълнения.И пак са зад нас.И ПАК избра грешна тактика за 'ел класико'.За трансферите - При Барселона, нещата с трансферите стоят по друг начин.Там я няма механиката - каквото поискал старши треньорът - да му се предостави.Нещата са малко по-чалнати отколкото проблема на Моу с г-н. директора Валдано..1.Пепе не е казал директно искам Чигрински!Това казва самият той в редица негови изказвания!

gangsteraa
03.01.2011 17:31

И пак Ви казвам има толкова много добри треньори , които не могат да постигнат същите успехи с други отбори , това се отнася не само до Гуардиола а ето например и един ВЕЛИК САФ ! За мене той не би постигнал и 1/4 от постигнатото в Юнайтед в друг отбор , просто защото това се треньори , чиято сила е в това да гледат в много далечен план в бъдещето на отбора и когато трябва да го сменят просто всичко се променя и няма как да постигнат същите успехи другаде ... Но Моу не е такъв , наистина е специален , защото е от тези треньори , които действат доста по - бързо от другите ... Съгласен съм и Гуус Хидинг също е страшен специалист , който също може да мисли в по - краткосрочен план . Обаче това , че Гуардиола е по - добър треньор от Моу си е пълна глупост .

gangsteraa
03.01.2011 17:30

Има едно нещо , което не признавате на Моу ... Това е , че взима средно класни футболисти и ги превръща в мега звезди ... Кажете ми един пример да е взел трансферирал играч от топ класа , само един ? Не няма такъв взима средно добри играчи , и ги превръща в уникални машини със своите невероятни тактически схеми ... Това , което се вижда , в който и отбор да отиде е , че винаги прави един нападател на топ ниво ... Първо беше Дрогба , който беше нищо и никакво хилаво циганче или ще кажете , че беше мега звезда в Марсилия като го копуваха ?! След това ибрата , който също си беше не сред най - класните в света , но в последствие стана и спомнете си при кого изигра най - силните си сезони ?! Ами Милито .. ?! Сигурен съм , че сега ще направи същото е с Бензема , или ще кажете , че миналата година и той е бил един от най - класните нападатели ?! И да кажеш , че за Къркич е по - добре да не играе , ми де да знам струва ми се нелогично за един млад и перспективен футболист да е по - добре да не играе ... Не съм фен нито на Реал , нито на Челси , нито на Интер , но не можеш да си кривиш душата , добрия треньор си е добър .

S1ck
03.01.2011 17:03

bullit_r32, не, не съм фен на Моуриньо! Фен съм на футбола - както на красивия (Барселона, например), така и на тактически правилния (Барса - Челси при Хидинк; Барса - Интер от миналия сезон). Отделно, смея да твърдя, съм доста запознат във всякакъв аспект с футбола, футболистите и треньорите. Не искам да говоря за Пеп и за неговите проблеми при липсващи играчи, но само да спомена за тези трансфери, които ти подхвана. Снайдер отиде в Интер за 16 милиона, ако не се лъжа; Мунтари за 15; Куарешма за 25-26 млн. Куарешма го купи не заради проблеми в състава - не споря, че това беше грешен трансфер! А да те попитам - за какво беше Масчерано на Барса за 20млн, като почти не играе? А Чигрински? Златан, дори? Това не са ли кофти трансфери на Гуардиола? И явно не разбра правилно първия ми коментар - не исках да правя сравнения между Моуриньо и Пеп, а да кажа, че до момента Моу е по-успешен и добър треньор и заслужава тази награда най-много! Подчертавам - "До Момента"!!!

izrodonomiks
03.01.2011 17:01

Jurka5 сигурно целия отбор беше в ЗВЕЗДИ тогава. *joking*

krasenco
03.01.2011 16:36

Хахахх Моуриньо не бил тактик *lol* Интер миналата година спечелиха ШЛ основно с тактика.Надиграха тактически и Челси и Барса!Просто за мен,Моуриньо е един голям тактически гений и който разбира малко повече от футбол ще се съгласи с мен.

bullit_r32
03.01.2011 16:31

Мани го manutd777 сигурно си мисли че К.Роналдо е юноша на Ман.Ютд.И че Ман.Ютд са най-великият английски отбор..И че САФ е Англичанин *lol*

tttt
03.01.2011 16:28

manutd777 Ти не си фен на никой отбор просто само знаеш да плюеш другите,които смачкват твоя .. съжелявам те *thumb_down*

bullit_r32
03.01.2011 16:23

Ако на Снайдер му се даде каквато и да е награда различна от "най-злобно изглеждащ играч", то това ще е грешка по-голяма и от тази с връчването на златната топка на Оливър Кан, а не на Роналдо де лима на 2002World Cup.. *erm*

bullit_r32
03.01.2011 16:19

Снайдер блестеше просто защото беше централен играч в проспериращ отбор-звезда(интер-3 титли, и холандия - финал wc2010).Самият той няма кой знае какви супер-индивидуални качества!Примерно ако Жосе стане треньор на левски и стигнат до финал в ШЛ и го спечелят какво - ще обявим Жоазиньо или Тасевски за най-добрите само защото са на точното място в точното времe ли?!АБЕ ПИЧ слезни на земята и сравни ИНДИВИДУАЛНИТЕ качества на СНАЙДЕР И ИНИЕСТА!Иниеста го разбива тоя сопол по всякакви показатели единствено без физическата мощ.А ПЪК после им сравни колективните КАЧЕСТВА!А да забравих - Снайдер няма такива *lol* *lol*

manutd777
03.01.2011 16:14

tttt не смятам да ти отговарям, просто не си струва човек да си губи времето с теб. Ти си толкова заблуден фен на Праселона, че не признаваш нищо друго. bullit загубил е един мач.. И какво? Първенството ли свърши? А и мача не беше спечелен от "невероятния" тренер Гуардиола, а от невероятните футболисти на Праселона. Пепчо няма никаква заслуга за успехите на циганите.. опа каталунците *beer*

admirall
03.01.2011 16:05

Не съм съгласен,че Снайдер е свършил - беше един от най-добрите на световното.А Къркич май ще се "установи" като титуляр само в сборния отбор на Каталуния.

Jurka5
03.01.2011 15:53

izrodonomiks,а ти знаеш ли по това време какви футболисти играеха в Порто? После за колко пари бяха продадени и т.н? Като се осведомиш тогава можеш да говориш..

bullit_r32
03.01.2011 15:48

Пък не е и добър тактик даже(Моу)!Едноименно обявявам Гус Хидинк за по добър тактик от Моуриньо!Ако беше следвал примера на Гус Хидинк 'ел класико' можеше да не завърши чак толкова грубо за Реал(м) *erm*

bullit_r32
03.01.2011 15:45

@tttt...мда Моу си е мазен тактик..беше решен да спечели дербито и заради това пусна Провал(М) да се надиграва с Барселона..И виж какво стана..5:0..да..да..Можеше да си стой в защита(като мишка и да чака шанс за К.Атака) и да се отърве поне с минимална загуба от Барселона или даже равенство..Но има моменти в който гадната тактическа игра бива задмината от отборно-комбинативна.. *joking*

tttt
03.01.2011 15:40

manutd777 най-добрия е да затва отбора му пада с по 5:0 и нито в Шампионска Лига нито някъде ще напраят нещо *lol*

manutd777
03.01.2011 15:37

Bodyfan прав си напълно те подкрепям за следните думи - "Моу винаги ще си седи на едно и също място." Еми ще си стои естествено.. на ВЪРХА! *thumb_up*

bullit_r32
03.01.2011 15:35

И ти май грешиш сокъра с американския футбол..Да!Моуриньо е мазен тактик..заради това са му многото успехи и облаги..Но виж какво стана с Интер след като си тръгна..Ти да не си му фен?!След като не си фен нито на Челси,Интер или Реал,запознат ли си въобще с представянето му като треньор в по широк аспект?Знаеш ли че не ПЕП а именно Моуриньо изпитваше много проблеми когато от състава отсъстваха двигателите на отбора Камбиасо или Станкович? И заради това беше принуден да купи Куарежма, Мунтари и пресветият Снайдер който незнае как да си завърже обувките..И тук идва моментът да опонирам мнението на gangseraa.Пич прочети какво написах по-горе.За К'ркич е 10 пъти по добре да влиза като резерва чат-пат и да набира скорост постепенно и впоследствие да се установи като титуляр, отколкото да свърши като снайдер..от Реал в Интер и сега наникъде..точно като диньо и куп други футболисти *звезди*..

izrodonomiks
03.01.2011 15:32

ENGLANDFTW когато САФ и Гуардиола спечелят с Порто ШЛ тогава ми лафи

ENGLANDFTW
03.01.2011 15:31

Моуриньо винаги е разполагал с извънземни бюджети, и в Челси и в Интер. Сега в Реал също има играчи струващи страшно много пари. И именно за това аз лично го нареждам след Фъргюсън и Гуардиола, защото те винаги са се справяли с доста по-малко пари.

S1ck
03.01.2011 15:03

И бъде обективен при такива коментари, не пристрастен!

Само да уточня - не съм фен нито на Барса, нито на Интер, нито на Реал, нито на Челси!

S1ck
03.01.2011 15:00

Bodyfan, твоят коментар е най-смешният от всички до този момент. В момента Гуардиола има най-добрите играчи в света и това е причината Барселона да мачкат всеки друг тим. Друг е фактът, че това е сработен колектив от доста години и няма какво толкова да се пипа по отбора. Порто преди 10 години?! Мисля, че е преди 5 и половина. Доста по-малко! Това сигурно не е постижение? 7 трофея с Челси, които нямаха титла в Англия от... 1955! 5 трофея с Интер; първи требъл за италиански отбор! И това е само късмет, без умения, нали? И двата отбора си имаха тези играчи преди него, но нямаха тези успехи! Една загуба начело на Реал! Да, от Барса с 5:0, но е една! Отделно да не казвам от колко години няма загуба като домакин, така да се каже, в шампионатен мач! А накъде нагоре върви Гуардиола? Едни и същи играчи, без 2-3ма, които играят заедно постоянно! Да, и той е страхотен, но ще му го призная напълно, когато отиде в друг отбор и се докаже и там! А и сравни съставите на Барса и Интер от миналата година. Сигурно Интер имаха повече звезди, нали? Не ми казвай за защитната им тактика - надиграха ги в първия мач и после продължиха! Това се помни, не играта!

admirall
03.01.2011 14:53

Който и да е треньор на Барса с тия футболисти ще жъне успехи.За гения на Моуриньо доказателството е плачевното състояние на Интер след като ги остави. *thumb_up*

jamski
03.01.2011 14:53

шадън, кво им е на манчестер бе че нещо не ти сванах жалката мисъл

bullit_r32
03.01.2011 14:33

Абе той само Пепе Гуардиола може да научи един отбор да не дава топката на другия, дори ония да си късът г*зовете от тичане..А ДА..то и от там идват тия 59 гола в 17 мача.. *lol* *lol* Я да видим другите отбори..едвам едвам вкарват по 1-2 гола на мач

bullit_r32
03.01.2011 14:30

Shandyn...виж статистиката! Статистиката..само тя може да говори, a пред нея дори и господ трябва да мълчи!Да е мислил той самият преди да е вземал такива смешни решения(господ).Например решението тази година английските отбори да се представят като отборите от втората девизия на Испания.Или пък решението за смешната голова разлика на на Р(М).Или пък решението от Барселона да имат 3-ма той голмайстори в топ 10..А какво ще кажете за решението на господ относно футбола в Италия *lol* *lol* А ЧЕЛСИ?? Iniestaaaaaa goaaaal

ManWR10Utd
03.01.2011 14:27

До първия коментар абе ей смешник ти изобщо не гледаш футбол освен парцелонския както всички други фенове на парца , точно Моуриньо почти никога не е имал добри футболисти само в Челси и Реал ,Порто и Интер със състави които се кефят на 1/8 финалите разби всичко заедно със твойте парцали . И Гуардиола да кажеш че нямаше добри футболисти в БАрса е много тъпо докато в Интер и Порто си беше така. Такаче моля те не пиши такива глупости.

Bodyfan
03.01.2011 14:27

Гангстера,а Педро Ледесма,Джефрен,Бускетс кой ги разв ? Не искам да изброявам други.Поне 6 играча,които играха срещу Рубин Казан и размазаха са "играчи" на Гуардиола.

Bodyfan
03.01.2011 14:24

Айде смешните фенчета на Реал Мадрид да не ми коментират моля ви.Торрес смешник такъв ако имаш да ми казваш нещо в лице ! Не ми говори за Порто,защото тва е преди 10 години.

gangsteraa
03.01.2011 14:22

Bodyfan Ти си много глупав бе човек ! Кво е развил Гуардиола ... ?! Точно за тва спорехме с един авер преди 1-2 дена , че точно заради това , че Гуардиола " може " да развива футболисти , един от най - големите таланти в света Боян Къркич ще си остане само талант , тъй като тоя не може да развие никой ! ( за което мен лично ме е яд! ) Да не би ако Рийкард не се беше справил така и днес Гуардиола щеше да жъне успехи в Барса ?! Не разбира се , ако не бяха меси , Шави и Иниеста , последните двама от които блеснаха късно , сега Гуардиола нямаше да може да ги вкара в 4 - ката бе момче !!! Това че получи на готово цял колектив и не може един свестен трансфер да направи , в никакъв случай не го прави повече треньор от Моу ! А това , че Моуриньо където и да отиде постига невероятни успехи , това е качество , което дори най - добрите треньори не умеят ! Пак си помисли за другото , но е вярно , че те първа има да се развива Гуардиола , все пак е треньор от 2-3 години ...

messyfan
03.01.2011 14:07

Искаше си я,просеше си я,дадоха му я,да е жив и здрав.

torres12312
03.01.2011 14:06

тоя по надоло по добре да млъкне и да не завижда на моу защото той е най големия и като спечел шл и уефа с порто не сам сигорен пак ли беше с готови играчи *lol*

hausk
03.01.2011 14:03

А на коя дата щяха да връчат "златната топка"

Bodyfan
03.01.2011 13:57

Може да спечели много работи,но никога няма да има уменията на Гуардиола.Португалският циганин печели с готови купени футболисти,а Гуардиола се опитва да развива младите.Гуардиола винаги ще си върви нагоре а тоя ще си седи на едно и също място.