20 милиона лева влизат в касата на ЦСКА, \"армейците\" погасяват дълговете си

10:50
20 милиона лева влизат в касата на ЦСКА, \"армейците\" погасяват дълговете си
Дълговете на ЦСКА са точно 2,31 милиона лева без сумата, която клубът трябва да плати на НАП и подлежи на доуточняване. Безпрецедентно собственикът на клуба Димитър Борисов разсекрети за “Труд” на кой клуб колко пари трябва да се преведат. От сумата 200 000 евро са част от дълг към “Черноморец”, който по договор трябва да се погаси чак в средата на 2012-а. А 360 хил. лв. към “Сливен” са ДДС, което може да бъде взето само при определени обстоятелства и също тогава да бъде плащано.

Преди Нова година “Титан” получи около 20 милиона лева от общините и сумата ще помогне за разплащане на задълженията на ЦСКА, които са десет пъти по-малко.

ЦСКА ще фалира. ЦСКА няма да получи лиценз. ЦСКА ще изчезне от професионалния футбол навръх Трифон Зарезан.
Всички тези информации се лееха като водопад през втората половина на 2010 г. Главните виновници са ясни - Димитър Борисов и Иво Иванов, собствениците на „Титан". Двамата бизнесмени са сочени от част от феновете като гробокопачите на най-успелия български клуб.

А така ли е в действителност? „Труд" попита Димитър Борисов - готов ли е да извади дълговете на ЦСКА наяве, както и начина, по който смята да ги погаси. Неочаквано и безпрецедентно за футбола ни босът на „Титан" каза: „Да! Давам ви ги!"

„Може да не е много редно, но върху нас се изсипа толкова помия - обясни отговора си Борисов. - Аз искам ЦСКА да е на върха. Правил съм грешки и сигурно ще правя в бъдеще. Но срещу ЦСКА се води кампания. Искам след месец пак да ме попитате дали всичко, което обещавам сега пред вас, ще бъде изпълнено."

Казусът „Миньор"

Преди година ЦСКА подписа договор за Румен Трифонов. Трансферната цена е 280 000 лв. Досега сме платили 160 000. Схемата, по която „Миньор" трябва да си получи останалите пари, свършва в първите два месеца на 2011 г. До 15 януари трябва да преведем 60 000 лв. Същата сума в Перник ще получат до 15 февруари.

Казусът „Черноморец"

ЦСКА се разбра с „Черноморец" за Мишел Платини, като трансферната цена на бразилеца е 600 000 евро. Сумата трябва да бъде изплатена на три вноски по 200 000. Първата е преведена миналата година. През юни трябва да преведем още 200 000 евро, а последната вноска е през юни 2012 г. В момента се водят две дела между ЦСКА и „Черноморец". От Бургас искат парите накуп. Не сме съгласни. Но докато съдът реши, вероятно всички 600 000 евро ще са в касата на „Черноморец". ЦСКА води дело срещу искането от Бургас за ДДС-то, което имаме право да оспорваме. И го правим.

Казусът „Пирин"


Не дължим пари за Спас Делев. По неговия трансфер всичко е изчистено. Единствените пари, които „Пирин" има основание да иска, са 70 000 лв. за Борис Галчев. Сумата трябва да бъде платена сега - през януари.

Казусът „Сливен"

За карето Иван Стоянов, Костадин Стоянов, Коста Янев и Здравко Чавдаров платихме цялата трансферна сума, която възлизаше на 900 000 евро. В момента „Сливен" иска ДДС по сделката, което е 360 хил. лв. Проблемът е, че фактурата се забави с един месец не по наша вина. И ние не можем да усвоим ДДС-то. Йордан Лечков може да анулира старата фактура и да издаде нова. Тогава ние ще получим ДДС-то и ще му го платим. Той обещава да го направи вече два месеца. Лечков има да взима и процент от продажбата на Иван Стоянов в „Алания". Сумата е 130 000 евро. Не сме му платили още, тъй като чакаме руснаците да ни преведат 50 процента от трансфера. Щом получим парите от Владикавказ, ще се разплатим с Лечков. Но двата случая нямат нищо общо и плащанията не зависят едно от друго.

Казусът „Такса смет"


Трябва да платим 700 000 лв. такса смет за „Българска армия". Преди няколко месеца ни искаха 1,3 млн. Но след преизчислявания сумата се намали. Парите ще бъдат преведени до края на януари. Когато сметките бъдат оправени, ще подпишем договор за базите. Но не става въпрос за концесия, а за безвъзмездно отдаване под наем. Задължението на ЦСКА ще бъде да ги поддържа и да прави подобрения. Именно така ще бъде приспаднат дългът към Министерството на спорта.

Казусът НАП


Задължението е плаващо и не може да бъде изчислено с точност. Освен това е обезпечено с имоти. До 15 февруари трябва да се разплатим,като точната сума ще стане ясна дотогава.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

brickbat
03.01.2011 18:18

как така с мойте пари ще се хранят тези ритнитопковци и пияници *angry*

linerov65
03.01.2011 17:27

язък говеждата пасмина няма да им се сбъдне ме4тата ЦСКА да го затрият дано пукните от яд и е време да си гледате обора *sick* *thumb_down* *erm*

tenebrum
03.01.2011 13:45

Кралете на боклука майка 20 млн от боклук,тея са бъкани с пари кво си мислиш

nikssata
03.01.2011 13:04

хаха 20 млн ееееее мнооооо богати бе сигурно са от лига европа эа перфектното представяне