Динамо: Генков се продава за ? 500 000

09:27
Динамо: Генков се продава за ? 500 000
Цветан Генков ще играе и през пролетта в Локомотив София. Това разбра "7 дни спорт" от отлично информиран източник. Ръководството на Динамо М му е поставило цена от 500 хиляди евро. Толкова пари за Генков обаче няма да извади никой. Руснаците не го искат, но това не означава, че ще го пуснат на безценица. Такива хора са - за тях парите имат друга стойност.

2,25 млн. евро за 4 гола
Генков играе в Москва от есента на 2007 г. Локо София го продаде на руснаците за 2,25 млн. евро. За две години обаче той вкара само 4 гола и през януари миналата година Динамо го върна под наем в Локо за 300 000 евро. Тук Генков игра силно - 4 гола за 13 мача през пролетта и още 11 за 13 мача през есента. Заедно с Дерек Асамоа бяха най-резултатната двойка наесен в "А" група - общо 18 гола.

Едно е да си голям на село, друго в града. В Москва Генков е малък. Рунаците не са доволни от него, но и знаят, че не могат да си избият парите. Затова отказаха да се разделят по взаимно съгласие и му сложиха цена, която никой няма да плати.
Ние загубихме, друг няма да спечели
Нормално е в Динамо да са сърдити - платиха много пари за нищо. Хубаво де - ние загубихме, но и друг няма да спечели. Интерес уж има - Висла и ПАОК били готови да го вземат, ама ако може да не плащат. В Москва, естествено, не са съгласни. И го пращат в България, поне да не му плащат заплатата.

Трансферният пазар в Русия приключва на 31 март. Ако дотогава някой го хареса и даде 500 000 евро, Динамо го продава. Ако не, ще си играе в Локо София до края на договора с Динамо - през декември.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация