Голяма рокада в БФС

08:58
Голяма рокада в БФС
Рокада на едно от възловите шефски места в БФС ще стане факт през първите дни на новата 2011 година, съобщи президентът на футболния съюз Боби Михайлов специално за "24 часа".

Става въпрос за ръководителя на направление "Детско-юношески футбол".

Досега постът се заемаше от бившия защитник на Левски и националния отбор Иван Тишански, който влезе във футболната администрация като шеф на международния отдел на Левски в началото на 90-е години.

Очевидно от БФС не са били доволни от работата му, защото го сменят с бургазлията Пламен Михов. Бившият ръководител на детско-юношеската школа на Нефтохимик и Черноморец Пламен Михов ще бъде натоварен с отговорната задача да стартира презареждането на българската футболна матрица.

Смяната е свързана и с желанието на треньора на националния отбор Лотар Матеус да се занимава с преустройството на футболната пирамида отдолу нагоре.

"Това е едно от нещата, които дискутирахме по време на преговорите по неговия договор. Той има доста свободно време, а е и доста мотивиран и енергичен човек. Видяхте за кратко време колко държави обиколи, за да гледа мачове на потенциални национали. Има доста познания, говори перфектен немски. Двамата с Матеус трябва да ми предложат нова структура за децата и юношите, на която аз да намеря финансиране", заяви президентът на БФС Боби Михайлов по повод рокадата в детско-юношеския футбол.

Капитанът на четвъртите в света от САЩ\' 94 каза също, че съюзът ще обяви конкурс за треньорите на националните отбори за различните юношески и младежки гарнитури.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация