Три победи в Европа и две калъфки

08:49
Три победи в Европа и две калъфки
Три победи в групите на Лига Европа и две калъфки - това е равносметката за тази година на най-популярните отбори в България. Левски и ЦСКА не спечелиха нищо у нас. Но пък се справиха по-добре в турнирите на УЕФА. Скромно, ама от сърце, пише в свой коментар "7 дни спорт".

Взети заедно, в "А" група сини и червени се мотаха като патета в кълчища. Срещу силните отбори играха малко футбол и повече Ганкиното. Левски би по веднъж ЦСКА, Славия и Локо София. Червените, и те така - по една победа срещу Литекс, Локо София и Славия. И толкова за цяла година. Сини и червени играха общо осем мача срещу Литекс и Черноморец, но спечелиха само веднъж. Ядоха бой и в Ловеч, и в Бургас, и в София. Затова нито станаха шампиони, нито в момента са на първо място.

На Герена цяла година му удариха здраво треперене. Първо трепериха дали ще станат трети в "А" група. След това дали ще бият ЦСКА. После ги втресе срещу Калмар, където насмалко пак да стане онова от Антверпен. Трепериха и срещу АИК - в Стокхолм от камъните по автобуса им, в София от тъпата грешка на Божко Митрев за 0:1, преди Младенов и Гарата да обърнат мача за влизане в Лига Европа. Срещу Гент падна треперене до края за 3:2, а в Лисабон трепериха да не отидат на хокеен резултат. В последния мач за годината със Спортинг (1:0) пък не беше треперене, ами направо тракане със зъби от студ. Спечелиха 7 точки, което е много хубаво. Само че мачовете в Европа свършиха, проблемите останаха. На Герена трябва да намерят кой ще вкарва голове вместо извадения на сергията Гара Дембеле, да си оправят защитата и да намерят отнякъде нови футболисти, грамотни поне колкото Сержиньо Грийн. Иначе Гонзо и Ясен ще гледат Шампионската лига през крив макарон.

В ЦСКА пък отдавна отписаха титлата. Там въпросът е дали въобще ще ги има напролет. Може и да играят, ако не им ударят кепенците я от БФС, я някой от тези, на които висят с милиони дългове. На Армията почнаха с глупостите още от началото на годината, така и завършиха. За 12 месеца се изредиха осем треньори и над 50 футболисти - Андонета, Дочевци, Гьорета, Панкувци, Митрески, Гранден, Мранден и кой ли още не.

Един свестен треньор си намериха и го изгониха Адалберт Зафиров с Димитър Пенев зад гърба си сигурно щеше да свърши повече работа от Гьорето например. След Гьоре се пръкна и втори читав - Милен Радуканов. Подреди ги както трябва, чак и научи Спас Делев да вкарва голове. Ама и Радуканчето я изкара до Трифон Зарезан, я не. Сигурно затова не са го сложили на календара на ЦСКА за новата година, да си има едно наум.

При такива Левски и ЦСКА да станеш шампион не е чак толкова трудно. За Литекс се оказа фасулска работа да бие сините в Ловеч и да взема точки от червените в София. Ангел Червенков обаче не разбра как да победи Дебрецен и Жилина, за което му хвръкна главата. Дойде Любо Пенев, завършиха сезона без загуба. За 30 мача в "А" група тази година Литекс е губил само два пъти, това беше миналата пролет срещу Пирин и ЦСКА. Затова води класирането и нищо чудно догодина пак да е шампион. Друг е въпросът дали дори Любо Пенев е способен да научи ловешките звезди да бият Дебрецен и Жилина.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Crissstiano
30.12.2010 13:48

"Първо трепериха дали ще станат трети в "А" група. След това дали ще бият ЦСКА." ... това какво ще рече,че Левски са треперили дали ще бият Цска,все едно всяка година ги бият с по 5 на 0,още тука се отказах да чета статията!

Notlike
30.12.2010 12:48

Евала на пича. Ебава се с труда на всичките, така трябва! Покажи им, че нищо не струват. И после искате играчите да не се отказват от нац-а. Е, то кво да играят, те и да паднат, и да бият, пак ще се напият, а вие ще ги разчекнете...

Pinchero
30.12.2010 12:39

Ооооо, ще ги научи и още как, той научи как ЦСКА да бие Динамо Москва, пък няма да научи ловеч да бие дебрецен и жилина *smile*. С него литекс има бъдеще.

zerocgti
30.12.2010 12:36

Статията си е много добра. Ето две причини. 1-Очевидно е причина за размисъл у доста от нас. 2-отразява фактите такива, каквито са, безпристрастно и прозрачно. Какво повече искате от статия?! А като не ви харесва - не я четете. Много ясно, че не само автора, ами ВСЕКИ има право да прави оценка на случващото се. Кой пък ви е казал на вас, че хората са бездушни предмети, които нямат право на глас и на мнение? Не ви е мястото в 21-ви век, ако така смятате. Браво на автора, смело напред - има и хора които оценяват положително наличието на смислени статии, които понякога те карат да се замислиш. Изкефи ме и за това как в ЦСКА са сменили 8 треньора в 12 месеца. Това го няма никъде по света. Не бях обърнал внимание - благодарение на статията научих в що за оср@на държава се намираме. Още веднъж - браво!

ANTWERPMIRACLES
30.12.2010 12:20

Статията е прилична и сравнително вярна . Коментиращите по-долу , явно не са успели да я осмислят и вникнат в съдържанието .(или не са имали умствените способности да го направят ) . *smile* . Дори самото заглавие , трябваше да ги подсети , че статията е обзорна за цялата календарна 2010 г. , но те не са успели да се досетят . *joking* Ето защо , твърдението за загубата на "Литекс" от ЦСКА е напълно резонно с оглед на резултата от пролетта на все още неизтеклата година . Останалата част от коментарите е в познатия до болка безидеен спор за това , кой е по-по-най-последен в групите на УЕФА ( както междувпрочем бе и миналата година). ...А, също и за стойността на "калъфките" , доколкото третото място на "Левски-1911" може да бъде прието за "калъфка" или по-скоро като "обвивката на калъфката" . *wink*

ANTWERPMIRACLES
30.12.2010 12:13

Иначе , приемаме за логично заключението , че в цялата суматоха , най-спокоен и прагматичен се оказа шампионът Гриша Ганчев и аз , също както и авторът на статията , не бих се учудил , ако неговото спокойствие и иронично-тържествувателна усмивка се запазят и след края на този шампионат . Напук на истеричните крясъци , идващи от Подуене и апокалиптичната картина в Борисовата градина .

Georgiev1993
30.12.2010 11:50

Само не разбрах срещу кой отбор Левски е грал ганкиното..може би срещу Гент дето едвам пипнаха топката в София,или Лил дето едвам стигнаха до равен в последните секунди или Спортинг дето можеха да си тръгнат поне с 3-4 гола.До тоя дето е писал сатията*tongue*ич намери си друга работа , че за тая явно не те бива...

cska_npacema
30.12.2010 11:38

caroline_90 написа:

и поредната грешка още в началото-ЦСКА не победи Литекс както пише а свършиха 1:1 на стадион Васил Левски иначе добра статия=======Защото писаното се отнася за предния сезон *thumb_up* Barca_fen112, подкрепям мнението ти *thumb_up*

RABIES
30.12.2010 11:37

И кое е доброто на статията? Някакъв драскач-идиот си е наумил, че може да си позволява да оценява труда на хората? Някой да го е питал или молил за равносметка? Драскачът-идиот случайно да не е пропуснал, че "Гранден,Мранден.." отиде да играе в Блекпул в едно от най-силните първенства в света? Дали "Гранден, Мранден" ще каже "Евала на българите, те са добри хора и разбират от футбол"? Силно се съмнявам след подобни писания. Дано през новата 2011-та такива статии да ги няма!

Barca_fen112
30.12.2010 11:12

Българска му работа значи.Бива ли така да усмивате отборите ни бе ?? Та те все пак представят НАС в Европа бе . Да не се класирахме напред ама кво от тва. И Ювентус и Атлетико Мадрид също отпаднаха и кво от тва .Ей значи е за тва никога нищо няма да направим ! Прост народ проста държава ! *sick*

buboleche
30.12.2010 11:04

Тука иде реч за календарната 2010 година...

ManWR10Utd
30.12.2010 10:51

Когато цска са добри сме цскари на бели коне и говеда а когато Левски играе найстина добре и ние трябваше да се класираме ставаме изведнъж БЪЛГАРИ . Също както с Бербатов , псувате го и като отиде в МЮ стана големия любимец на цскарите и който го обижда му викате говедо след като вие бяхте първите които го освиркаха.

caroline_90
30.12.2010 09:16

всъщност имам чувството че този човек май е швед такива глупости за Левски просто са писани тук че нямам думи ако този драскач беше наблюдавал програмата на Левски щеше да забележи че този отбор има най-много изиграни мачове този сезон и умората беше огромна *smile* а не като тези селяци от Литекс които имаха по един мач всяка седмица и можеха да се раздадат на макс.А това просто ме разби:"Ядоха бой и в Ловеч, и в Бургас, и в София". къде бе момко го видя този бой бе???това че направихме Х като гост на Славия ли или домакинската загуба от Локо Пд.Но не в тези мачове ми е проблемът-откъди си го измисли че Левски са яли бой от Литекс и Черноморец-та ако небеше този калпав съдия Левски можеше спокойно да си тръгне с Х(това си беше справедливия изход),а срещу Черноморец-та тези от 50 минута топката не видяха след като поведоха с 2:0 и заслужено щеше да бъде Левски да изравни за 2:2, но нацелиха гредата в 81 минута *thinking* а случайно дда ти е хрумвало че ако не беше грешката на Иво сега Левски щеше да бъде в елиминационния етап,но въпреки това имаме цели 7 точки за разлика от трите миналата година *thumb_up* абе поредната некадърна статия

caroline_90
30.12.2010 09:01

и поредната грешка още в началото-ЦСКА не победи Литекс както пише а свършиха 1:1 на стадион Васил Левски *lol* иначе добра статия *thumb_up*