Галатасарай предлага 2 милиона евро за Дембеле

14:07
Галатасарай предлага 2 милиона евро за Дембеле
Босовете на турския гранд Галатасарай са започнали преговори с колегите си от Левски за привличането на малийския голаджия с френски паспорт Гара Дембеле и дори са предложили 2 милиона евро за него, тръбят медиите край Босфора. 

Според появилите се информации в печатните издания на южната ни съседка старши треньорът на Галатасарай е предоставил на босовете списък с 4 играчи, които трябва да бъдат привлечени през зимния трансферен прозорец. Сред четирите имена, поискани от румънския специалист, е и това на голмайстора на Левски Гара Дембеле.

Освен малиеца с френски паспорт в списъка на Хаджи са още нападателят на Кьолн Лукаш Подолски, холандският национал и капитан на Байерн Мюнхен Марк ван Бомел, както и острието на АЗ Алкмаар Грацияно Пеле.

Източник, близък до президента на Галатасарай, Аднан Полат, разкрива, че ръководството на клуба е в напреднал стадий на преговори с Левски за Гара Дембеле, както и с Кьолн и АЗ Алкмаар за Подолски и Пеле. Изданието "Ватан" обаче уточнява, че трансферът на Подолски е по-малко вероятен от тези на Грацияно Пеле и Гара Дембеле.

Сумата, която от Галатасарай, са готови да платят за Гара Дембеле, е в размер на 2 млн. евро. Ако грандът от Истанбул успее да си осигури услугите на Дембеле, Ван Бомел, Подолски и Пеле, то почти сигурно ще бъде продаден чешкият голаджия Милан Барош.

Преди няколко дни собственикът на Левски Тодор Батков призна, че в договора на Дембеле има клауза, според която той може да си тръгне за определена сума.

"Неговата заплата е около 14 000 евро без данъци месечно. Става дума за големи клубове, в момента не е редно да ги споменавам. В момента има интерес от 4-5 отбора към Дембеле", заяви тогава Батков.

Галатасарай се представя доста зле от началото на сезона и в момента се намира по средата на временното класиране в турската Суперлига, като изостава сериозно от лидера Трабзонспор.
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

berbo_cskarq
27.12.2010 11:42

Ако отиде в Галатасарай ще бъде добре за него защото това е отбор с традиции въпреки ,4е тоя сезон не е на ниво.Аз съм против да отиде игра4 в Турция,освен ако не са отборите на бешикташ, галатасарай,фебербах4е и бурсаспор.това са отборите където също ще играят в Европа.

mutata
27.12.2010 01:43

Слабо, слабо, ама имат поне един представител в следващата фаза на евротурнирите.

tenebrum
27.12.2010 00:28

beto първенството им беше силно когато Галатасарай биеше наред в Европа от тогава минаха доста години,в момента турското първенство е много слабо,виж им отборите е Европа едвам се класират за групите а там си оправят головата разлика с тях,а това че има силни футболсити които играят там е заради многото пари които им дават

beto
26.12.2010 23:29

Не мога да разбера, защо подценявате турското първенство а още повече Галатасарай?Не забравайте , че този отбор е носител на купа с, която не могат да се похвалят и двете ни мижави грандчета.Освен това в Турция играят играчи за които може да си мечтаем.Като Гути примерно.В статията се пише , че Галатасарай маже да вземат Ван Бомел и Подолски.Аз питам как за испанци,немци, холандци, бразилци и прочие Турция е супер а за българите не.То бива национализъм и злоба но , когато е без покритие се превръща в жалка простотия!

cska_npacema
26.12.2010 23:21

Какво толкова се вълнувате от един нападател на ЛЕВСКИ? Обръщам се към тези анти-ЛЕВСКИ феновете. Гледайте си вашите отбори и no comment в статиите за ЛЕВСКИ *thumb_up*

lozan_kr
26.12.2010 19:41

хахах пак ли в турция? - е по добре е отколкото в казан!!! *lol*

kreizi317
26.12.2010 16:55

Господа от Winner.bg,Трабзонспор не е градски съперник на Галатасарай.Галатасарай са от Истанбул,а Трабзонспор от град Трабзон който се намира на Черноморието.

tenebrum
26.12.2010 16:08

защо ли не се учудвам,те Уефски ако и него продадат в Турция вече ще се покажат като най некадърния отбор по отношение на това къде си пращат играчите,има 100 пъти по добри места в Европа където може да играе ама нали Уефски са абонирани за Анадола *lol*

ManUtdTillidie
26.12.2010 16:02

2 милиона са бутонките му с отстъпка , Батков да не го продава преди края на сезона 2 причини . 1-ще се развали атмосферата в отбора и надали ще свършим добре ,2-след Януари ще отбележи още и ще му се вдигне цената.

celtic
26.12.2010 15:52

Алкохол сервират ли в турско...защото иначе какво ще прави там .... *lol*

hsm93
26.12.2010 14:48

Дембеле прави страхотен сезон в България
(в Левски),но не мисля,че в Турция ще бележи толкова често *thumb_up*