Баждеков: Левски ще даде поне 4 милиона лева за покритие на Герена

12:12
Баждеков: Левски ще даде поне 4 милиона лева за покритие на Герена
Мащабен проект да бъде покрит стадион "Георги Аспарухов" извадиха от Левски.

"Имаме идея да поставим покривни конструкции над секторите "Б" и "В". Така стадионът с още малко подобрения ще отговаря абсолютно на всички критерии на УЕФА за мачове в групите на евротурнири", заяви пред "Труд" изпълнителният директор на "сините" Константин Баждеков.

Известно е, че следващите години евроцентралата затяга още повече изискванията и така твърде малко български арени ще могат да получат лиценз. В началото на 2011-а започва сериозният ремонт по седалките на сектор "Б", който ще струва около 200 000 лева. Целта е по-голяма сигурност за зрителите, както и перфектна стабилност на скамейките. Сега след всеки мач остават десетки или стотици счупени седалки и намерението е това да се прекрати. Следва реконструкция на сектор "В" и през втората половина на годината вече ще се мисли по проекта за покрив.

"Цената ще е 4, 5 или 6 милиона лева. Със съвременните технологии и с прости конструкции е възможно цялото покриване да стане бързо", прогнозира Баждеков.

Логично е да се смята, че евентуално влизане на "Левски" в Шампионската лига ще донесе 100% от необходимия капитал. Участие в групите на мегатурнира гарантира поне 8 милиона евро и клубът ще отдели почти половината за респектиращия ремонт. Досега "сините" са инжектирали над 15 милиона лева в "Герена".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация