Манолев: За мен ще бъде чест да играя в Милан

12:32
Манолев: За мен ще бъде чест да играя в Милан
Станислав Манолев е роден на 16 декември 1985 г. в Благоевград. Започва кариерата си в “Македонска слава” и след 25 мача и 1 гол е забелязан от Стойчо Стоилов, който го взема в “Литекс”. С ловчанлии печели купата на България за 2008 и 2009 г. Има 95 срещи и 17 попадения за “оранжевите”. Записва и период под наем в “Пирин” (13 мача, 1 гол). За националния отбор дебютира през август 2008 г., когато влиза в 83-ата минута в контролата срещу Босна и Херцеговина. До момента има 9 срещи за държавния тим. На 25 юли 2009 г. подписва за 3 плюс 2 години с холандския гранд ПСВ “Айндховен”. Според запознати трансферната сума е около 4 милиона евро. В първия сезон прави 30 мача и 2 гола. След това се контузи тежко. Този сезон след възстановяването има 7 срещи в Холандия.

- Как се чувстваш след контузията, която те извади от игра за доста време?


- Засега се чувствам добре. В началото ми беше малко трудно, докато влязох в ритъм. Играех във втория отбор, а треньорът не ми даваше много шансове за първия. Но с течение на времето се наложих в първия отбор и сега определено съм добре.

- Доволен ли си от престоя си в ПСВ Айндховен?

- Да, много съм доволен. “Айндховен” е от добрите отбори и се надявам тази година да станем шампиони - както всяка година.

- В последно време усилено се говори за евентуалния ти трансфер в “ Милан”. Има ли развитие в тази посока?


- Не, няма никакво развитие. Аз съм футболист на “Айндховен”. Ще мисля по въпроса, като дойде конкретна оферта. Засега обаче всичко е в застой - никой нищо не ми е предлагал. Е, пусната е новината в някаква медия в Италия и толкова. От друга страна, пък това е телевизията на Берлускони и приемам, че може и да е достоверна. Лични разговори обаче с мен не са водени.

- Искат те от Фулъм и от още доста клубове от Западна Европа. Ти къде предпочиташ да продължиш кариерата си?

- Ако можех да избирам, ще се спра на Милан. От всички клубове, за които знам, че са проявили интерес съм мен, това е най-големият отбор. За мен ще бъде чест и предизвикателство да играя там. Не че в Англия и “Фулъм” е лошо, но аз харесвам Италия.

- Колко голяма е разликата между холандското и българското първенство?

- Така на прима виста ми е трудно да определя. Но като се замисля - разликата е огромна.

Разлика има в терените, в публиката - винаги се играе пред пълен стадион. Има много добри футболисти. Стилът на работа е друг, по-професионален. Подсигуряват ти всичко и става така, че и емоционално и физически си мотивиран да мислиш само за футбол.

- В Холандия говори ли се за купени, продадени или нагласени мачове?

- Не, не, въобще няма такова нещо. Година и половина откакто съм тук и един слух не съм чул за пуснат или продаден мач. В България малко се преувеличава темата. Някой само да направи някаква грешка и се заговаря, че мачът е купен. А всъщност може и да не е.

- Холандската публика по-възпитана и коректна ли е от нашата?


- Тук има сезонни карти. За нашия отбор има 35 000 и те са продадени за цялата година. И на всеки мач стадионът е пълен. Хулигански прояви почти няма. Даже няма огради. Като бия тъч, спокойно мога да поздравя някой фен. След срещите няма никакви проблеми с агитките на противниковите отбори, всичко е цивилизовано. Ще те напсуват или обидят само ако ги провокираш.

- Според теб промени ли Лотар Матеус националния отбор?

- Той няма какво толкова да променя. Заради контузията още не съм имал честта да работя с него, само сме разговаряли по телефона и нямам лични наблюдения. Мисля обаче, че момчетата повече се стараят.

- А смяташ ли, че Матеус може да сглоби силен национален отбор, с който да се класира на голям турнир?

- Предполагам, че може. Защото всички знаят за немската дисциплина и хъса, с който играят. Ако може да го предаде на футболистите, със сигурност ще постигнем големи успехи.

- Шансовете на България с този отбор?


- Имам шансове, но за европейското малко трудно ще стане. Всеки мач е много важен.

- Ще се върне ли Бербатов в националния тим?

- Не мисля. Той заяви, че решението му е категорично и няма да го промени.

- Следиш ли представянето на “Литекс”?

- Имам тук българска телевизия и постоянно ги гледам, когато предават техен мач. Имам приятели в отбора, с които редовно се чуваме. Добре играят до момента и е хубаво, че са на първо място. Надявям се и през втория полусезон да задържат лидерската си позиция.

Мисля, че ще им е по-трудно, защото “Левски” и ЦСКА нямат повече мачове в Лига Европа и няма да трупат умора от тях.

- Твоите приятели в отбора да са споделяли с теб впечатленията си от Любо Пенев, който май също наложи немска дисциплина?

- И аз съм работил с него в националния отбор, когато беше помощник на Пламен Марков. Добър треньор е и наистина иска голяма дисциплина. Но пък това дава добри резултати.

- Няма да ти спестя въпроса може ли скоро да станеш ловешки зет?

- Не знам как да отговоря. Нямаме още планове за сватба с приятелката ми, но тя е тук, в Холандия, с мен.

- Каква бе 2010 година за теб?

- Да си призная - не много добра. Изпуснахме първото място през лятото, изтървахме и второто, което ни даваше шанс да играем в Шампионска лига. В началото на този сезон се контузих и почти цялата година за мен беше една голяма нула.

- След такава равносметка какво си пожелаваш за новата 2011 година?


- Дай боже да станем шампиони, да направя хубав трансфер през лятото - в “Милан” например. Но най-много си пожелавам да съм жив и здрав. Желая го и на хората, които обичам и ме обичат.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

peshky_
23.12.2010 22:35

fen_BG111 написа:

Ако отиде в Милан ще му е трудно да се докаже в отбора и сигурно ще е вечна резерва


и като отиде в ПСВ също говорихте така а то каква стана неизменен титуляр отначалото *wink*

Rusiq111
23.12.2010 19:25

Ако наистина отиде в Милан мисля че няма да му трябват повече от 5-6 мача да си извоюва титулярното място.. Наистина както казва arsen милан имат огромни проблеми с бековете... Затова и губят точки ... И двамата са гола вода и мисля че Милан трябва да купят двама които да ги заменят.. Защо не единият да е Манолев, а другият може би Али Сисоко за ляв бек ... И работата горе долу ще се нареди в защитата на Милан...

ice_arsen
23.12.2010 19:06

fen_BG111 да те поправя той няма да има равен 6тото милан имат най-големи проблеми при бековете абате и антонини не играят стабилно затва дано има късмет момчето да иде в този наистина голям отбор *thumb_up* *beer*

stankoid
23.12.2010 17:08

На 25 юли 2009 г. сключва 3+2-годишен договор с холандския ПСВ Айндховен.Оправете си статията.

Georgiev1993
23.12.2010 17:07

И защо така си мислиш? Данеби сегашните бекове на Милан да са по-добри от него? Аз не мисля така *thumb_up*

fen_BG111
23.12.2010 14:07

Ако отиде в Милан ще му е трудно да се докаже в отбора и сигурно ще е вечна резерва

Kalinho
23.12.2010 12:44

Дано наистина отиде в Милан *smile* С кеф ще си взема фланелка с неговото име