Реорганизирана е администрацията в Министерството на спорта

12:01

Реорганизирана е администрацията в Министерството на спорта
Правителството одобри промени в Устройствения правилник на Министерството на физическото възпитание и спорта (МФВС), които са изготвени в изпълнение на плана с мерки за оптимизация на държавната администрация.

Предвижда се протоколните функции и връзките с обществеността да преминат от специализираната към общата администрация, където ще бъде мястото на дирекция "Връзки с обществеността, протокол и информационно обслужване". Главна дирекция "Физическо възпитание и спорт в свободното време" се трансформира в дирекция, а дирекция "Инвестиционна политика и управление на собствеността" преминава от общата към специализираната администрация на министерството. Дирекция "Национален информационен център" става "Международна дейност" и ще осъществява координация на цялостната дейност на министерството по въпросите на Европейския съюз в областта на физическото възпитание и спорта. Дейностите свързани с медийната политика, протокол и информационно обслужване се прехвърлят в новосъздадената дирекция "Връзки с обществеността, протокол и информационно обслужване".

В министерството се създават два инспектората – по чл. 46 от Закона за администрацията и по чл. 64а от Закона за физическото възпитание и спорта. Първият ще осъществява административен контрол върху дейността в министерството, неговите териториални звена и второстепенни разпоредители с бюджетни кредити, а вторият – текущ и последващ контрол върху дейността на спортните организации, финансирани от министерството, както и за законосъобразното и целесъобразното разходване на финансови средства.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация