Венгер: Вермаeлен е аут до края на януари

18:13
Венгер: Вермаeлен е аут до края на януари
Белгийският защитник на Арсенал Томас Вермаeлен ще бъде извън игра за около един месец, тъй като продължава да се възстановява от травма в ахилеса, разкри Арсен Венгер.

Бранителят не е играл за своя тим от месец август насам, заради проблема, който първоначално се смяташе, че ще го извади от строя за няколко дни. Венгер обяви днес:

"Много по-вероятно е той да се завърне към края на януари. Липсва му физическа подготовка и ние работим върху този аспект. Това обаче ще отнеме от три до четири седмици. Той започна подготовка и знаците са добри, но аз съм патил толкова много пъти, че трябва да съм много внимателен с Томас".

Венгер разкри и няколко положителни новини за феновете на тима. Киърън Гибс най-вероятно ще се завърне през януари, а Лукаш Фабиански, Абу Диаби, Сеск Фабрегас и Робин Ван Перси са готови за дербито с Челси в понеделник.

"Всички те се завръщат", заяви още Венгер за клубната телевизия.

Той добави: "Те бяха дори в групата за мача със Стоук - Диаби, Фабрегас, Ван Перси, както и Фабиански. Те имаха повече от седмица да се подготвят за този двубой и да оправят фитнеса си. Това ще ни помогне, разбира се, няма да можем да използвам само Вермаeлен, Алмуния и Гибс. Те няма да се върнат скоро, през новата година, всички други обаче са налице за Челси".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация