Акуилани: Имам положителни спомени от Ливърпул, но не искам да се връщам

14:49
Акуилани: Имам положителни спомени от Ливърпул, но не искам да се връщам
Алберто Акуилани заяви, че няма желание да се завърне в Ливърпул през следващия сезон, когато изтича периода му под наем в Ювентус. Както е известно, торинци имат възможност да привлекат за постоянно халфа за сумата от 13 милиона паунда и юношата на Рома се надява това да стане скоро.

"Периодът, който изкарах в Ливърпул, беше важен за моето професионално развитие. Пристигнах в клуба със сериозна травма в прасеца и ме оставиха да се възстановя напълно преди да започна да играя. След това смятам, че имах добър сезон. Бях готов за новата кампания, когато дойде офертата от Ювентус. Исках да се завърна в Серия А и съм благодарен на Юве, че ми гласуваха доверие", споделя Акуилани пред " Ливърпул Ехо".

"В момента играя в схема с двама вътрешни халфове. Когато единият атакува, другият стои в по-задни позиции, за да не се нарушава тактическата постройка на отбора. В Ливърпул беше различно. Там почти винаги играеш доста напред, зад нападателя, като не се чувствах особено комфортно с подобна роля. Надявам се да продължа да играя в Ювентус", допълва халфът.

"Щом мистер Дел Нери казва, че Юве може да спечели Скудетото, значи има защо. Той е много мъдър човек", казва още Акуилани.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация