Тодор Колев: Напуснах Славия заради Емил Велев

11:33
Тодор Колев: Напуснах Славия заради Емил Велев
Тодор Колев даде интервю пред "Тема Спорт". Бившият футболист на Славия се очакваше да подпише снощи с Лудогорец Разград.

Тошко, защо избра Лудогорец?

- Не съм подписал договор, водим разговори, но още нищо не е сигурно. Да, с президента обсъдихме ситуацията, наясно съм какви са плановете им, става дума за сериозни неща.

От какво зависи да отидеш в Разград?

- По принцип чаках оферта от чужбина. Името на клуба не искам да назовавам, ще кажа само, че става дума за отбор от Армения.

Защо изведнъж реши, че не ти се играе повече в Славия?

- Да ви кажа честно, решението си е изцяло мое. в интерес на истината никой от Славия не ме е гонил, имах договор за още 6 месеца, но не исках да оставам заради Емил Велев. С този треньор не намерих общ език, не се разбирахме, нямахме комуникация един с друг.

Защо?

- Причините не са само от този сезон, а се крият в много по-далечно време. Заради това реших, че няма да подпиша нов договор със Славия.

От думите ти да разбирам ли, че разногласията ти с Велев датират от периода, когато двамата бяхте в Левски?

- Да, но не очаквай да навлизам в подробности по тази тема. По-важното за мен е, че с ръководството на Славия запазвам добри отношения.

Ти си от любимците на Венци Стефанов. Защо той не се застъпи за теб?

- Държа да уточня, че решението да не играя повече в Славия е изцяло мое. В интерес на истината Емил Велев ми каза да направя подготовка с отбора, а след това да решим какво ще правим, но му отказах. Ако бях изгонен, никой нямаше да ме кани и да ми предлага да се готвя с отбора.

Нямаше ли начин с Велев да намерите общ език? Както се казва, да загърбите старата вражда в името на Славия?

- Сигурно е имало такъв вариант, но в крайна сметка не се стигна дотам. Моят характер е по-особен, неговият също, а когато се съберат в едно - няма място за компромиси. Нямаше смисъл от подобни действия. Иначе разговарях с Венци Стефанов и той ми каза, че мога да разчитам на него по всяко време. С него запазваме добри отношения, нищо чудно след време отново да работим заедно.

На Данчо Петков му предложиха треньорски пост. Съществуваше ли такава опция пред теб?


- Не ми е дошло времето искам да играя още 4-5 години пък после ще мисля за треньорска кариера. Ще се радвам някой ден да съм част от треньорския щаб на Славия.

Според специалистите под ръководството на Емил Велев отборът израсна значително във всяко отношение...

- В никакъв случай не съм съгласен с подобно твърдение, дори обратното. Спрямо миналия сезон няма никакво подобрение, защото нито сме по-напред в класирането, нито спечелихме повече точки. Няма как да е иначе, след като се разчита само на млади футболисти. Нямам нищо против тях, трябва да им се дава шанс, но на този етап сегашните такива в Славия не са подготвени, за да играят в първия отбор. Имена няма да казвам, като прочетат интервюто, сами ще се сетят за кои играчи става дума. В тази си формация Славия трудно може да стигне до успех в А група, необходими са повече опитни футболисти.

От думите ти излиза, че при Вили Вуцов Славия е бил по-добър отбор, така ли?

- Да. При него атмосферата в съблекалнята беше по-добра, работеше се по-добре, професионално. Тренировките му бяха по-добри, по-разнообразни. Вили направи много за Славия, но отпадането от Чавдар за Купата на България беше причината той да бъде освободен.

Каза, че само с млади футболисти не става. Защо обаче Славия би ЦСКА и направи равен с Левски?

- Специално победата над ЦСКА дойде и с късмет. Червените бяха доста уморени, защото имаха мач в евротурнирите, ако не се лъжа. Хванахме ги неподготвени, играхме добре. Не забравяйте обаче, че направихме и много грешки в шампионата, при това на собствен терен. Освен това при Велев имаше разделение на групички в съблекалнята. Да, не може всички в отбора да са приятели, но при Вуцов бяхме много по-задружни, докато сега не е така.

Имаше ли интерес от Етър към теб?


- Не искам да говоря за тези неща. Каквото има да става, ще става. По-важното е да продължа да играя. Освен това условията, които ми предложиха в Лудогорец Разград, ме удовлетворяват напълно.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация